"MINT A KOVÁSZ AZ EMBERISÉG CSALÁDJÁBAN: Laikusok dimenziója Don Bosco családjában" (Sztrenna 2023)

Rendkívüli hír!!

2020.03.15.

Ahogy már korábban jeleztük, újfajta tanítási rendre térünk át.

Holnap (március 16-án) rendkívüli értekezleten dönt a tantestület az új tanítási rend bevezetése által szükséges feladatokról, gyakorlati megvalósításukról.

Kérjük a szülők és a diákok maximális együttműködését az újszerű tanítási rend sikeres megvalósulásához.

Figyelem! Nem extra vakációt kaptak a diákok, hanem a saját és családjuk biztonsága érdekében kell otthon lenniük. Ne menjenek közösségbe, maradjanak otthon, ha szabad levegőre vágynak, akkor is kerüljék mások társaságát! Vigyázzanak magukra és használják ki az időt arra, hogy a lemaradásukat is pótolják

Minden reggel az osztályfőnök fogja indítani a napot, (skype, classroom stb.), majd ezt követően kb. 4-5 közismereti órát tervezünk, melyet a KRÉTA-ban is megfelelően könyvelünk. Néhány tantárgyból (főleg készségtárgyak) heti szinten beadandó feladatot kérünk, szintén határidőre!!

Arra kérek mindenkit, hogy vegyék komolyan ezt az újszerű tanulási módszert, lehet, hogy akár egy teljes hónapig is így kell haladnunk, az érettségire jelentkezőknek az írásbelire felkészülniük. Ha a tananyag feldolgozása közben kérdések merülnek fel, azokat jegyezzék fel, és a szaktanárral az adott időszakokban megbeszélhetik. Akár azt is megtehetik, hogy kisebb csoportokban (pl. Skype-ot, Vibert, stb) használva közösen dolgozzanak. Az időre kért feladatok megoldása fogja a szaktanár számára jelezni azt, hogy a diák „jelen volt” az adott órán.

A tantestület a holnapi nap folyamán megbeszéli és véglegesíti, hogy milyen formában tudunk további segítséget nyújtani. Sokféle megoldás létezik, mind a Fenntartó, mind az Oktatási Hivatal is segítséget nyújtott ebben. ( vázlatok, ppt-k készítése és megosztása, vlog, blog, honlapon történő tudásmegosztás, youtube-on vagy más platformon történő líve streaming, egyéni konzultációs lehetőségek).

Bármilyen kérdésük van, engem és az iskolavezetést elérhetik akár Messengeren, akár  naponta 8.00 és 14.00 között az iskolában telefonon is. Bízzunk egymásban!

Mutassuk meg, hogy igazi szalézisek vagyunk, és minden problémát meg tudunk oldani! 

 

Tafferner Ingrid
igazgató

Legfrissebb hírek

Ideiglenes felvételi sorrend 2023/2024

Ideiglenes felvételi sorrend (0001) 4 évfolyamos gimnáziumba jelentkező tanulók 2023/2024   Oktatási azonosító,jelige Pontszám Sorrend 72620948849 84 100 72621001605 87

Március havi ebédbefizetés

EBÉDBEFIZETÉS IDEJE:   2023. március 14. (730-1500 óráig). Helye:   Gazdasági iroda PÓTBEFIZETÉS:   2023. március 21-22. (730-1500 óráig) vagy a QB online felületén Telefon:

Szülők-nevelők bálja plakát

Szülők-nevelők bálja

Kedves Szülők! Örömmel meghívunk titeket a Zafféry Iskola Szülők-Nevelők Báljára, amelyet 2023. február 18-án 19 órától rendezünk meg az iskolában.