"Tegyetek mindent szeretetből, semmit sem kényszerből" (Szalézi Szt. Ferenc)

Rendkívüli intézkedések

2020.03.13.

                                                                Figyelem!
Ma Orbán Viktor, Magyarország Miniszterelnöke bejelentette, hogy a járvány miatt kialakult helyzetre való tekintettel az iskolai oktatás ideiglenes a virtuális világba fog átköltözni. Ùgy érzem, a Zafféry Kàroly Szalézi Középiskola azon intézmények közé tartozik, ahol nem okoz gondot a digitális technika használata.
Kérek mindenkit, hogy ne nyugtalankodjon, megteremtjük a feltételeket ahhoz, hogy minél több segítséget nyújtsunk az otthoni tanuláshoz.
Ahhoz, hogy ez az újfajta tanítási módszer működni tudjon, a következőkben kérek segítséget:
1. Nézzék meg, hogy rendben van-e a számítógépük, laptopjuk vagy tabletjük, végezzék el a szükséges karbantartást, és ha esetleg valami nem működik, haladéktalanul javíttasák meg.
2. Hétfőn a tantestületet összehívom, és tájékoztatom a kialakult helyzetről, a feladatokról. Ne lepődjenek meg, ha már a hétvégén fel fogja az osztályfőnök a kapcsolatot venni Önökkel.
3. Különösen fontos, hogy egymást segítsék. Minden osztályban alakítsanak ki 4-6 fős virtuális csoportokat, hogy együtt tanuljanak! Ha közösen vesznek át egy-egy témát, kikérdezik egymást, felhívják a hibákra a figyelmet, könnyebben fog menni a tanulás!
4. Az első pár napban valószínű, hogy azt gondolják, hogy laza lesz, de sajnos ez nem így van. Az otthon tanulás komoly fegyelmet, kitartást igényel. Alakítsák ki a saját órarendjüket, lehet, hogy ebben mi is segíteni fogunk online órák tartásával. Figyeljék a kiírást, még az is lehet, hogy katalógust vezetünk!
5. Bármilyen problémájuk van, keressék a szaktanárt, osztályfőnököt, segíteni fognak, amiben tudnak.
6. Vigyázzanak az egészségükre, ha lehet, ne menjenek bandázni, szórakozni, maradjanak otthon, egyenek sok zöldséget, gyümölcsöt, szedjenek C vitamint.
7. Az iskolában nem lesz főzés, senki ne jöjjön be ebédelni.
8. Segítsék a szüleiket, nagyszüleiket, és viselkedjenek úgy, ahogy elvárható egy gimnazistától.
9. Naponta többször nézzék meg az iskola honlapját, hogy ha friss információk vannak, tudjanak róla.
Tafferner Ingrid
Igazgatò

Legfrissebb hírek

OKTÓBER HAVI EBÉDBEFIZETÉS EBÉDBEFIZETÉS IDEJE:   2022. október 04-05. (730-1500 óráig). Helye:   Gazdasági iroda PÓTBEFIZETÉS:   2022. október 10-11. (730-1500 óráig) vagy a QB

Nyáriori 2022

Nyári oratórium a Zafféry Károly Szalézi Középiskolában   Idén tizenhatodik alkalommal rendeztük meg a szalézi nyári oratóriumot Nyergesújfalun.  A kéthetes

Ebédigénylés és árváltozás

2022. szeptember 5-től aki szeretne ebédelni ezen a linken jelentkezzen 2022. szeptember 2-ig, vagy telefonon  a +36-33/504-210 számon szeptember 2-ig

Tömegsport igazolások

A tömegsport igazolások letöltéséhez kattints az alábbi szövegre:   LETÖLTHETŐ NYOMTATVÁNYOK

OKTÓBER HAVI EBÉDBEFIZETÉS EBÉDBEFIZETÉS IDEJE:   2022. október 04-05. (730-1500 óráig). Helye:   Gazdasági iroda PÓTBEFIZETÉS:   2022. október 10-11.

Tovább »

Nyáriori 2022

Nyári oratórium a Zafféry Károly Szalézi Középiskolában   Idén tizenhatodik alkalommal rendeztük meg a szalézi

Tovább »