Az álom, mely álmodni késztet: Egy szív, mely a „farkasokat” „bárányokká” változtatja (Sztrenna 2024)

Rendkívüli intézkedések

2020.03.13.

                                                                Figyelem!
Ma Orbán Viktor, Magyarország Miniszterelnöke bejelentette, hogy a járvány miatt kialakult helyzetre való tekintettel az iskolai oktatás ideiglenes a virtuális világba fog átköltözni. Ùgy érzem, a Zafféry Kàroly Szalézi Középiskola azon intézmények közé tartozik, ahol nem okoz gondot a digitális technika használata.
Kérek mindenkit, hogy ne nyugtalankodjon, megteremtjük a feltételeket ahhoz, hogy minél több segítséget nyújtsunk az otthoni tanuláshoz.
Ahhoz, hogy ez az újfajta tanítási módszer működni tudjon, a következőkben kérek segítséget:
1. Nézzék meg, hogy rendben van-e a számítógépük, laptopjuk vagy tabletjük, végezzék el a szükséges karbantartást, és ha esetleg valami nem működik, haladéktalanul javíttasák meg.
2. Hétfőn a tantestületet összehívom, és tájékoztatom a kialakult helyzetről, a feladatokról. Ne lepődjenek meg, ha már a hétvégén fel fogja az osztályfőnök a kapcsolatot venni Önökkel.
3. Különösen fontos, hogy egymást segítsék. Minden osztályban alakítsanak ki 4-6 fős virtuális csoportokat, hogy együtt tanuljanak! Ha közösen vesznek át egy-egy témát, kikérdezik egymást, felhívják a hibákra a figyelmet, könnyebben fog menni a tanulás!
4. Az első pár napban valószínű, hogy azt gondolják, hogy laza lesz, de sajnos ez nem így van. Az otthon tanulás komoly fegyelmet, kitartást igényel. Alakítsák ki a saját órarendjüket, lehet, hogy ebben mi is segíteni fogunk online órák tartásával. Figyeljék a kiírást, még az is lehet, hogy katalógust vezetünk!
5. Bármilyen problémájuk van, keressék a szaktanárt, osztályfőnököt, segíteni fognak, amiben tudnak.
6. Vigyázzanak az egészségükre, ha lehet, ne menjenek bandázni, szórakozni, maradjanak otthon, egyenek sok zöldséget, gyümölcsöt, szedjenek C vitamint.
7. Az iskolában nem lesz főzés, senki ne jöjjön be ebédelni.
8. Segítsék a szüleiket, nagyszüleiket, és viselkedjenek úgy, ahogy elvárható egy gimnazistától.
9. Naponta többször nézzék meg az iskola honlapját, hogy ha friss információk vannak, tudjanak róla.
Tafferner Ingrid
Igazgatò

Legfrissebb hírek

Elballagtunk (videó)

Ahogy a tavasz újra beköszönt, úgy érkezik el az az időszak is, amikor búcsút mondunk végzős diákjainknak. Idén is szentmisében

Április havi ebédbefizetés

IDEJE:   2024. április 8-9. (730-1500 óráig). HELYE:   Gazdasági iroda Teljes árú ebéd: 900 Ft/nap Kedvezményes árú ebéd: 450 Ft/nap PÓTBEFIZETÉS:   2024. április

Ideiglenes felvételi sorrend 2024

Örömmel tájékoztatjuk, hogy az ideiglenes felvételi névsor már elérhető. Kérjük, tekintse meg a listát, hogy megtudja, mely diákoknak van lehetőségük