"MINT A KOVÁSZ AZ EMBERISÉG CSALÁDJÁBAN: Laikusok dimenziója Don Bosco családjában" (Sztrenna 2023)

Digitális oktatás

2020.03.19.

 

Ma startolt a 2. nap gimnáziumi oktatásunk új digitális tanrendje alapján. Az első nap rengeteg új információval, tapasztalattal szolgált, mindenki próbált maximálisan helytállni, jelen lenni. Diákjaink, tanáraink többsége hibátlanul vette az akadályt, jelesen vizsgáztak „digitális ismeretekből”. Persze voltak, akiknek nehézségei akadtak a feladatok teljesítésével, visszaküldésével, néha összeomlott, eltűnt a skype, nem volt épp rendelkezésre álló eszköz vagy egyéb probléma merült fel, de mindezek ellenére elindult az új oktatási forma.

Figyelembe véve minden hátráltató tényezőt, igyekeztünk csak néhány olyan konzultációs órát kijelölni minden osztálynak, amelyeken a szaktanár online bejelentkezik, számonkér, vagy segítséget nyújt, magyarázatot ad. Természetesen lehet kérdezni máskor is, de ezek azok az időpontok, amikor „kötelezően” online jelen kell lenni mind a tanárnak, mind a diáknak.

Ezúton is kérem a tisztelt Szülőket, hogy legyenek türelemmel, bízzanak kollégáinkban és gyermekeikben. Tanáraink közül még néhányan jelenleg is a „betanulási fázisban” vannak, nekik is újszerű ez a feladat. Mindenkit kértem, hogy ésszerűen válassza meg a tananyag mennyiségét, a leadási határidőket stb. Biztos vagyok benne, hogy egy-két hét múlva már mindenki rutinosan fogja kezelni az új rendszert.

A meghirdetett belső vizsgáink egyelőre  a hagyományos formában elmaradnak, az érettségivel és a külső mérésekkel kapcsolatos információkról -amint tudunk hivatalos döntést- tájékoztatni fogjuk Önöket!

Az osztálykirándulásokkal kapcsolatban kértem az osztályfőnököket, hogy szervezzék át a foglalásokat legkorábban az őszi időszakra.

Friss hírekkel, információkkal igyekszünk azonnali tájékoztatást adni!

Tafferner Ingrid

Igazgató

Legfrissebb hírek

Mit mondana most Don Bosco?

Mintegy 40 csapattal, vagyis közel 120 résztvevővel került megrendezésre az idei év Don Bosco háziversenye a Zafféry Károly Középiskolában január

Fogadóóra

Fogadóóra – 2024. február 1.

Kedves Szülők! Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a következő fogadóóra időpontja 2024. február 1. csütörtök lesz, 18:00 és 19:00 között. A fogadóóra célja, hogy