Az álom, mely álmodni késztet: Egy szív, mely a „farkasokat” „bárányokká” változtatja (Sztrenna 2024)

Keresés
Close this search box.

Nagyböjt 2024: 10 tipp, hogy értékesebbé válj

2024.02.14.

10 tipp nagyböjtre

Elkezdődött a nagyböjt, melynek célja, hogy közelebb kerülünk Istenhez, embertársainkhoz és önmagunkhoz is. A böjt egy jó lehetőség arra, hogy elmélyítsük a hitünket, megtisztítsuk a lelkünket és megújítsuk az életünket. A böjt egy ajándék, amit Isten ad nekünk, hogy felkészüljünk a húsvéti ünnepre, amikor Jézus feltámadását ünnepeljük.
Hogyan tehetjük a nagyböjti időszakot értelmesebbé és gazdagabbá? 10 tippet mi is megosztunk veled. Ezek a tippek segíthetnek abban, hogy a nagyböjt ne csak egy külső dolog legyen, hanem egy belső változás.

1. Lassíts le – Szánj naponta 10 percet a csendes imára. Ez felüdíti a testedet és a lelkedet.

2. Olvass egy jó könyvet – Választhatod egy szent életét, egy lelki útmutatót, vagy egy inspiráló könyvet.

3. Légy kedves – Tegyél valami jót valaki másnak minden nap.

4. Vegyél részt – Kapcsolódj be a templomi imádságokra vagy akár a Péliföldszentkereszti lelkinapokba.

5. Önkénteskedj a templomodban – Besegíthetsz akár a templom takarításában, de akár az élelmiszer-gyűjtésbe is foghatsz, ez lehetőséget ad arra, hogy másokon segíts.

6. Nyújts kezet mások felé – Hívd meg egy barátodat, aki nem jár templomba, és menjetek együtt keresztútra, lelki programra, szentmisére a nagyböjt alatt.

7. Imádkozz – Különösen azokért, akiket nem szeretsz, és akik nem szeretnek téged.

8. Kapcsold ki – Kapcsold ki a képernyőket, és tölts minőségi időt a családtagjaiddal vagy a barátaiddal.

9. Tégy rendet magad körül – és vigyázz is a rendre. Ha körülötted rend van, az segít, hogy benned is rend legyen.

10. Adakozz – Tegyél félre a pénzedből egy jó célra. Döntsd el, hogyan segíthetsz nekik pénzzel, ruhával vagy felszereléssel.

Ezek a tippek nem csak a nagyböjti időszakra vonatkoznak, hanem az egész évre. Ha ezeket a gyakorlatokat beépítjük az életünkbe, akkor nem csak a nagyböjtöt, hanem az egész életünket értelmesebbé és gazdagabbá tehetjük. Reméljük, hogy ez a cikk segített neked abban, hogy jobban megismerd a nagyböjt jelentőségét és lehetőségeit. Kívánunk neked áldott és békés nagyböjti időszakot! 🙏

#zafferykaroly #zafferykarolykozepiskola #zafferykarolykozepiskolanyerges #zafferykozepiskola #zafferykarolyiskola

Legfrissebb hírek

Június havi ebédbefizetés

IDEJE:   2024. június 4-5. (730-1500 óráig). HELYE:   Gazdasági iroda Teljes árú ebéd: 900 Ft/nap Kedvezményes árú ebéd: 450 Ft/nap Vagy a szalezi-zaffery.qb.hu weboldalon. Havi étlap

Elballagtunk (videó)

Ahogy a tavasz újra beköszönt, úgy érkezik el az az időszak is, amikor búcsút mondunk végzős diákjainknak. Idén is szentmisében