Az álom, mely álmodni késztet: Egy szív, mely a „farkasokat” „bárányokká” változtatja (Sztrenna 2024)

Keresés
Close this search box.

Mit mondana most Don Bosco?

2024.01.24.

Mintegy 40 csapattal, vagyis közel 120 résztvevővel került megrendezésre az idei év Don Bosco háziversenye a Zafféry Károly Középiskolában január 19-én.

Kapcsolódva az idei év strennájához, „Az álom, mely álmodni késztet.” Egy szív, mely a „farkasokat” „bárányokká” változtatja, Don Bosco két álma állt a vetélkedő középpontjába. A jelentkező csapatokkal már hetekkel ezelőtt készültünk a hittanórákon, hogy az Egyház jövőjéről és a Rózsalugasról szóló álom szimbólumait megértsük, elmélyítsük, jelenvalóvá tegyük és Don Bosco életének egy újabb szeletét megismerjük.

A két korcsoport eredményeire a csütörtöki Don Bosco napi szentmisén derül fény.

De vajon mit mondana erre Don Bosco?

Kedves Barátaim a Zafféry Károly Középiskolában!

Örömmel tölt el, hogy a Don Bosco emléknapot ilyen nagyszerű és kreatív módon ünneplitek. A vetélkedő, amely az én két álmomra, az Egyház jövőjére és a Rózsalugasra épült, nemcsak a tudásotokat teszteli, hanem mélyebb megértést és kapcsolódást is kínál a hithez és azokhoz az értékekhez, amelyeket én is fontosnak tartottam.

Az, hogy a vetélkedő középpontjában az „Álom, mely álmodni késztet” szlogen áll, teljes mértékben összhangban van azzal az üzenettel, amit szívemből szeretnék továbbadni nektek: mindig legyetek nyitottak a nagy álmokra és törekedjetek azok megvalósítására. Emlékezzetek, hogy minden nagy cselekedet a hit, a kitartás és a szeretet által kezdődik.

A vetélkedő során megismertétek, hogy a „farkasok” „bárányokká” változása nem csupán egy álom, hanem egy valódi felhívás a változásra, az empátia és a megértés gyakorlására a mindennapi életben. Számomra ez azt jelenti, hogy minden fiatalban megláthatjuk a jót és a lehetőséget, függetlenül attól, honnan jöttek vagy milyen kihívásokkal szembesültek.

A csütörtöki Don Bosco napi szentmise, ahol a verseny eredményeire is fény derül, különleges alkalom lesz a közösség számára. Ez az esemény nemcsak a verseny győzteseinek ünnepléséről szól, hanem arról is, hogy együtt örülünk a tanulásnak, a közösségnek és a hitnek.

Bízom benne, hogy ez az esemény mély benyomást hagyott bennetekben, és arra inspirál titeket, hogy folytassátok azokat az értékeket, amelyeket én mindig is képviseltem: a fiatalok támogatása, a hit mélyítése és a közösség építése. Ne feledjétek, hogy a jövő ti magatok vagytok, és minden egyes lépésetekkel hozzájárultok egy jobb és világosabb jövőhöz.

Szeretettel és imádsággal,

Don Bosco

Legfrissebb hírek

Június havi ebédbefizetés

IDEJE:   2024. június 4-5. (730-1500 óráig). HELYE:   Gazdasági iroda Teljes árú ebéd: 900 Ft/nap Kedvezményes árú ebéd: 450 Ft/nap Vagy a szalezi-zaffery.qb.hu weboldalon. Havi étlap

Elballagtunk (videó)

Ahogy a tavasz újra beköszönt, úgy érkezik el az az időszak is, amikor búcsút mondunk végzős diákjainknak. Idén is szentmisében