Az álom, mely álmodni késztet: Egy szív, mely a „farkasokat” „bárányokká” változtatja (Sztrenna 2024)

Hogyan töltsd el a nyári szünetet Don Bosco tanácsai szerint?

2023.06.19.

Fiatalok ugrálnak a nyári szünetben

A nyári szünet egy remek alkalom a pihenésre, a kikapcsolódásra és a tanulásra is. De hogyan lehet a legjobban kihasználni ezt az időszakot? Don Bosco, a fiatalok barátja és nevelője, sok bölcsességet mondott erről. Nézzük meg, mit tanácsol nekünk!


“A vakáció nem azt jelenti, hogy nem kell semmit csinálni, hanem azt, hogy mást kell csinálni.” 

Ne hagyd, hogy a szünet alatt unatkozz vagy lustálkodj! Próbálj ki új dolgokat, fedezz fel új helyeket, tanulj meg új készségeket! A változatosság gyönyörködtet és fejleszt is.


“A vakáció nem azért van, hogy elszakadjatok Istentől és a kötelességeitektől, hanem hogy közelebb kerüljetek hozzájuk.”

Ne feledd, hogy a szünet alatt is fontos az imádság, a szentmise és a gyónás. Ezek segítenek abban, hogy lelkiismeretesen élj és megtartsd az Istennek és az embereknek tett fogadalmadat. A kötelességeid közé tartozik a családod és a barátaid iránti szeretet és tisztelet is. Légy segítőkész, udvarias és önzetlen velük!


“A vakáció nem arra való, hogy elpazaroljátok az időt és a pénzt, hanem hogy jól befektessétek őket.” 

Ne költsd el a szünetet haszontalan dolgokra vagy olyan szórakozásokra, amelyek károsak lehetnek a testednek vagy a lelkednek! Inkább válassz olyan tevékenységeket, amelyek gazdagítanak téged és másokat is. Olvass jó könyveket, járj ki a természetbe, végezz önkéntes munkát vagy csatlakozz valamilyen közösséghez!


“A vakáció arra való, hogy feltöltődjön a test és a lélek.” 

Ne hagyd, hogy a szünet alatt elfáradj vagy lehangolódj! Gondoskodj arról, hogy elegendő alvásod legyen, egészségesen étkezz és rendszeresen mozogj! Keress olyan társaságot, amelyik jó hatással van rád, és kerüld azokat, akik rosszra csábítanak! Légy vidám, derűs és hálás minden nap!

A nyári szünet tehát nem csak egy szünet, hanem egy lehetőség. Egy lehetőség arra, hogy jobban megismerjük magunkat, Istent és a világot. Egy lehetőség arra, hogy növekedjünk, fejlődjünk és boldogok legyünk. Don Bosco tanácsai segíthetnek nekünk abban, hogy jól éljük meg ezt az időszakot. Kövessük őt, és élvezzük a vakációt!

Legfrissebb hírek

Elballagtunk (videó)

Ahogy a tavasz újra beköszönt, úgy érkezik el az az időszak is, amikor búcsút mondunk végzős diákjainknak. Idén is szentmisében

Április havi ebédbefizetés

IDEJE:   2024. április 8-9. (730-1500 óráig). HELYE:   Gazdasági iroda Teljes árú ebéd: 900 Ft/nap Kedvezményes árú ebéd: 450 Ft/nap PÓTBEFIZETÉS:   2024. április

Ideiglenes felvételi sorrend 2024

Örömmel tájékoztatjuk, hogy az ideiglenes felvételi névsor már elérhető. Kérjük, tekintse meg a listát, hogy megtudja, mely diákoknak van lehetőségük