Az álom, mely álmodni késztet: Egy szív, mely a „farkasokat” „bárányokká” változtatja (Sztrenna 2024)

Zafféry kitűntetések

2023.06.23.

Iskolánk büszke arra, hogy idén is több tanulója és tanára részesült városi és intézményi kitűntetésben. A kitűntetések célja, hogy elismerjék azokat, akik kiemelkedő eredményeket értek el tanulmányi, közösségi vagy pedagógiai területen, és példaképek lehetnek mások számára. A kitűntetettek között van Pozsgai Bernadett tanárnő, oktatási igazgatóhelyettes, Mezei Dorka 10. osztályos diák, Havasi Olivér 8. osztályos diák, Paár Barnabás 12. osztályos diák és Janoschitz Nóra 12. osztályos diák.

Városi kitűntetések:

Nyergesújfalu Ifjúságának Kiemelkedő Neveléséért kitűntetés

Pozsgai Bernadett tanárnő

Pozsgai Bernadett

Pozsgai Bernadett oktatási igazgatóhelyettes, földrajz-biológia szakos tanárnő kapta meg a városi pedagógus napon az elismerést. Pozsgai Bernadett 2008 óta tanít a Zafféryban, eleinte, mint óraadó szaktanár, ezt követően 2011-től teljes állású pedagógusként, 2018 óta pedig igazgatóhelyettesként dolgozik. Munkáját a pontosság, lelkiismeretesség, következetesség, áldozatkészség jellemzi. Tanítványait sikeresen készíti fel az emelt-és középszintű érettségikre, emellett nagy figyelmet fordít a tehetséggondozásra, versenyeztetésre is. Számos országos versenyen értek el diákjai nagyon jó helyezéseket. Több éven keresztül lelkesen látta el osztályfőnöki feladatait is iskolánkban. Diákjai szeretik, tisztelik és megbecsülik. Igazgatóhelyettesként rengeteg olyan háttérfeladat hárul rá, amivel iskolánk „motorjának” is tekinthetjük. Nincs olyan probléma, amire ne találna valami megoldást, ne lenne ötlete. Munkájával, hozzáállásával maximálisan hozzájárul iskolánk sikeres, hatékony működéséhez.

Kiváló diák kitűntetés

Mezei Dorka

Mezei Dorka

Mezei Dorka a 2019-20. tanévben kezdte meg tanulmányait iskolánkban. Hetedik osztályosként a nyolc évfolyamos gimnáziumi osztályhoz csatlakozott. Rövid időn belül az osztályközösség alakítójává, központi szereplőjévé vált lett. Az idei tanévben, rendhagyó módon, 10. osztályosként választották meg diáktársai az iskolai Diákönkormányzat elnökének. A rábízott feladatokban maradéktalanul helytáll. Önálló gondolataival, ötleteivel igyekszik az iskolai diákéletet színesíteni. Lelkiismeretes, segítőkész, társai elfogadják és számíthatnak rá. Dorka évek óta zenél, tagja a csolnoki fúvós zenekarnak, akikkel rendszeresen fellépnek és számos hazai és nemzetközi elismerésben, díjban részesültek. Jeles tanulmányi eredménye és közösségi munkájáért az idei és az elmúlt tanévekben is igazgatói és osztályfőnöki dicséretekben is részesült.

Havasi Olivér

Havasi Olivér

Havasi Olivér 2018 szeptemberében kezdte meg nálunk a tanulmányait és kitűnő eredménnyel zárta mind a négy osztályt. Olivér példás magatartású, szorgalmas és megbízható diák, aki az iskolai versenyeken, rendezvényeken is örömmel részt vesz és kiválóan teljesít. Tanáraival tisztelettudó, az osztályközösségben is követendő példa a többiek számára. Olivér nem csak a tanulmányaiban jeleskedik. Kiskora óta kajakozik, jelenleg a Zoltek Kajak-Kenu SE tagja. Az idei évben a Fadd-on 2. helyezett lett, így jutott be az Országos Döntőbe, ahol 3. helyezést ért el a zebra szerinti kezdő kategóriában, ezen kívül a lábatlani Sirály Kupán is 3. helyen végzett.

Intézményi kitűntetések:

 Az év diákja kitűntetés

Paár Barnabás

Paár Barnabás

A 2022-23-as tanévben kitűnő tanulmányi eredményéért, közösségi és animátori munkájáért az intézmény nevelőtestülete Paár Barnabás 12. A osztályos tanulónak ítélte oda a kitűntetést. Barnabás a nyolc évfolyamos gimnázium végzős diákja, aki mind tanulmányi eredményével, mind példaértékű közösségi munkájával érdemelte meg a díjat. A díjat az egykori igazgató, P. Ábrahám Béla SDB javaslatára a Szalézi-Irinyi Oktatást Segítő Alapítvány kuratóiuma hozta létre és támogatja minden évben.

„Zafféry-aranytoll” kitűntetés

Janoschitz Nóra

Janoschitz Nóra

A 2022-23-as tanév végén egy új díjat hozott létre az iskola nevelőtestülete és a Szalézi-Irinyi Oktatást Segítő Alapítvány kuratóriuma, melyet olyan végzős diáknak ítélt oda, aki tanulmányai során mindig kiemelkedő eredményeket ért el. A díjat Janoschitz Nóra 12.A osztályos tanuló vehette át, aki a 8 év során minden alkalommal kitűnő tanulmányi eredményt ért el – időközben az érettségi vizsgáit is kitűnő eredménnyel zárta –, így kiemelkedő szorgalmával példaértékű lehet diáktársai számára.

Gratulálunk a kitűntetetteknek az elért eredményeikért és példaértékű munkájukért! Büszkék vagyunk rájuk, hogy ilyen magas színvonalon képviselik iskolánkat és városunkat. Reméljük, hogy továbbra is megőrzik lelkesedésüket, kreativitásukat és elkötelezettségüket. További sikereket kívánunk nekik!

Legfrissebb hírek

Június havi ebédbefizetés

IDEJE:   2024. június 4-5. (730-1500 óráig). HELYE:   Gazdasági iroda Teljes árú ebéd: 900 Ft/nap Kedvezményes árú ebéd: 450 Ft/nap Vagy a szalezi-zaffery.qb.hu weboldalon. Havi étlap

Elballagtunk (videó)

Ahogy a tavasz újra beköszönt, úgy érkezik el az az időszak is, amikor búcsút mondunk végzős diákjainknak. Idén is szentmisében

Április havi ebédbefizetés

IDEJE:   2024. április 8-9. (730-1500 óráig). HELYE:   Gazdasági iroda Teljes árú ebéd: 900 Ft/nap Kedvezményes árú ebéd: 450 Ft/nap PÓTBEFIZETÉS:   2024. április