Az álom, mely álmodni késztet: Egy szív, mely a „farkasokat” „bárányokká” változtatja (Sztrenna 2024)

A gólyabál lelki üzenete: lelkivezetői köszöntő

2023.10.02.

Senkinek se tartozzatok semmivel, csak kölcsönös szeretettel! Mert aki a másikat szereti, betöltötte a Törvényt.

Kedves gólyák és diákok! Kedves szülők és tanárok!

Bosco Szent János, a Szalézi rend alapítója nem intézményeket alapított, hanem egy nagy családot, ahol minden gyermek otthon érzi magát. A Zafféry Károly Szalézi Középiskola nem csak egy iskola, hanem egy család, ahol mindenki szeret, törődik, gondoskodik, boldogságot okoz és segíti egymást, hogy mindenki a jó irányba haladjon, amely a mennyországba vezet.

Kedves gólyák, Isten hozott benneteket ebben a családban. Ebben a családban mindenki fontos. Mindent megteszünk, hogy jól érezzétek magatokat a családunkban. Legyetek nyitottak segítséget kérni és elfogadni. Vegyétek komolyan a tanulást. A családunkban mindenki szorgalmas. Nincs helye a lustaságnak.

Kedves diákok, legyetek jó példák a gólyáknak, és próbáljatok meg mindenben segíteni nekik, hogy boldogok legyenek.

Ebben a családban az egyik legfontosabb pillér a tanári kar. Ők mindent megtesznek, hogy minden családtag jól érezze magát. Szeretném megkérni minden diákunkat, hogy álljanak fel, és tapsolják meg a tanárokat, mondjanak köszönetet nekik. Kedves tanárok, jó, hogy itt vagytok! Köszönjük a sok munkát, amit végeztetek! Isten áldjon meg benneteket!

Kedves szülők, ti is ennek a családnak a tagjai vagytok. Segítsetek nekünk, hogy gyermekeiteket jól neveljük és oktassuk. Nélkületek nem sokat tehetünk. Nélkületek nem megyünk sokra. Mert ti vagytok az első nevelői és oktatói a gyerekeknek. Legyen időtök a gyerekekkel lenni, meghallgatni őket, együtt tanulni, játszani és beszélgetni.

Ennek a közösségnek a feje maga Krisztus. Ezért kedves gólyák, diákok, szülők és tanárok, kövessük Krisztus példáját és tanítását! Mindenben tegyünk Krisztust az első helyre, mert Vele minden teljes, és nélküle semmit sem tehetünk.

Állva kérjük Isten áldását!

Köszönöm szépen a figyelmeteket!

Legfrissebb hírek

Elballagtunk (videó)

Ahogy a tavasz újra beköszönt, úgy érkezik el az az időszak is, amikor búcsút mondunk végzős diákjainknak. Idén is szentmisében

Április havi ebédbefizetés

IDEJE:   2024. április 8-9. (730-1500 óráig). HELYE:   Gazdasági iroda Teljes árú ebéd: 900 Ft/nap Kedvezményes árú ebéd: 450 Ft/nap PÓTBEFIZETÉS:   2024. április

Ideiglenes felvételi sorrend 2024

Örömmel tájékoztatjuk, hogy az ideiglenes felvételi névsor már elérhető. Kérjük, tekintse meg a listát, hogy megtudja, mely diákoknak van lehetőségük