"MINT A KOVÁSZ AZ EMBERISÉG CSALÁDJÁBAN: Laikusok dimenziója Don Bosco családjában" (Sztrenna 2023)

Indul az oratórium!

2023.09.18.

Oratórium Nyergesújfalu

Az oratórium? Szeretnénk bemutatni nektek az iskolánk oratóriumát, amely egy olyan hely, ahol a fiatalok jól érezhetik magukat, tanulhatnak, imádkozhatnak és barátokra lelhetnek. Az oratórium Don Bosco Szent János által indított mozgalom, amely a világ számos országában működik. Magyarországon is több szalézi oratórium van, ahol a szalézi lelkiséget követve vidámságban élik meg az együtt, közösségben eltöltött idő örömét.

Kedves Szülők!

Szeretnénk megosztani Önökkel, hogy miért érdemes elengedniük a gyermeküket az oratóriumba. Az oratóriumban a gyerekek:

  • Megismerkednek új emberekkel, akik hasonló érdeklődésűek, mint ők.
  • Fejlesztik a képességeiket és a tehetségüket különböző foglalkozásokon.
  • Megtapasztalják a szalézi lelkiséget, amely Don Bosco szeretetét közvetíti feléjük.
  • Kikapcsolódnak a tanulás után egy jó hangulatú közösségben.
  • Részt vesznek az oratórium életében, és hozzá is járulnak annak sikeréhez.

 

Az oratóriumi programokat a szalézi animátorok és a szerzetesek vezetik. Az animátorok olyan fiatalok és felnőttek, akik önkéntesen segítenek az oratóriumi programok szervezésében és lebonyolításában. Az animátorok és szerzetesek együtt gondoskodnak arról, hogy az oratóriumban mindenki biztonságban legyen, és jól érezze magát. Az oratórium vezetője Jakab atya, ám az idei évtől Emmanuel atya, az iskola lelkésze is bekapcsolódik a programokba.

Kedves Diákok!

Szeretnénk meghívni benneteket az oratóriumba, ahol sok érdekes és szórakoztató tevékenységet kínálunk nektek. Az oratóriumunkban különböző sport és szabadidős tevékenységeket próbálhattok ki. Ha szeretnétek velünk együtt tölteni egy vidám és tartalmas délutánt, gyertek el pénteken az oratóriumba, és hozzátok magatokkal a barátaitokat is!

A tanév első oratóriuma 2023. szeptember 22-én pénteken 16 órától lesz az iskolánk tornatermében. Várunk szeretettel! 😊

Legfrissebb hírek

Mit mondana most Don Bosco?

Mintegy 40 csapattal, vagyis közel 120 résztvevővel került megrendezésre az idei év Don Bosco háziversenye a Zafféry Károly Középiskolában január

Fogadóóra

Fogadóóra – 2024. február 1.

Kedves Szülők! Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a következő fogadóóra időpontja 2024. február 1. csütörtök lesz, 18:00 és 19:00 között. A fogadóóra célja, hogy