"MINT A KOVÁSZ AZ EMBERISÉG CSALÁDJÁBAN: Laikusok dimenziója Don Bosco családjában" (Sztrenna 2023)

Bevándorlók érkezésére készülnek Karlsdorf-Neuthardban is

2015.10.31.

A migráns válság úgy tudjuk, minden németországi várost érint. Nyergesújfalu két testvérvárosában is élnek már török vendégmunkások, és még további bevándorlók érkezésére számítanak. Mindkét település (Karlsdorf-Neuthard, és Neu-Wulmstorf) polgármesterét kerestük levélben, de sajnos ez idáig még nem érkezett válasz kérdéseinkre. Szerencsére azonban Mihelik Magdolna polgármester asszony eljuttatott hozzánk egy újságcikket, amely Karlsdorf-Neuthard helyi lapjában jelent meg. A cikk arról tájékoztatja a város lakosságát, hogy belátható időn belül Karlsdorf-Neuthardban is egy „menekülttábor” kialakítására kerül sor.

[vc_separator border_width=”4″]

12204071_10206078799468199_21425368_oA város vezetőség tervei alapján kb. 200 ember, legkorábbam 2016 februárjában kerül elhelyezésre a városban. Magát a tábort egy üres területen nyugatra az autópályától (A5) a Bruchsaler utca ès a csatorna között, az Aldival szemben létesítik.

Azt, hogy milyen országokból és milyen életkorú és családi állapotú bevándorlók érkeznek, azt egyelőre nem lehet tudni. Feltehetőleg a tartományi gyűlés fogja röviddel az elhelyezés előtt elosztani az embereket a városok között. A menekültek ellátását a katolikus segélyszolgálat és önkéntesek fogják végezni.

A cikkben ezek után arra kérik a lakosságot, hogy jelentkezzenek azok az önkéntesek, akik szívesen segítenének a menekültek ellátásában, beilleszkedésében. Valamint adomány gyűjtésre hívják fel a figyelmet. Bármilyen eszközt szívesen fogadnak, ami hasznos lehet a bevándorlók számára. Gyűjtenek például bicikliket, biciklis és autós gyereküléseket, digitális tv vevőket és televíziót. Ezen kívül raktárhelyiséget keresnek még a városban. További adományra akkor lesz szükség, amikor már pontosan tudják, hogy kik érkeznek a városba.

Shmidt Bálint

Legfrissebb hírek

Mit mondana most Don Bosco?

Mintegy 40 csapattal, vagyis közel 120 résztvevővel került megrendezésre az idei év Don Bosco háziversenye a Zafféry Károly Középiskolában január

Fogadóóra

Fogadóóra – 2024. február 1.

Kedves Szülők! Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a következő fogadóóra időpontja 2024. február 1. csütörtök lesz, 18:00 és 19:00 között. A fogadóóra célja, hogy