"MINT A KOVÁSZ AZ EMBERISÉG CSALÁDJÁBAN: Laikusok dimenziója Don Bosco családjában" (Sztrenna 2023)

A német migrációs helyzet egy sofőr szemszögéből

2015.10.31.

A Shalk tanár úrral készített interjúnkhoz Varga Csaba kamionsofőr, aki német-svéd vállalatnak dolgozik, a következőket jegyezte meg: „sokan nem is tudják, hogy miért éppen PONT Németország es Svédország a cél a migránsoknak!… mikor a német kollégák beszélgetését hallgatom, fel vannak háborodva Merkelre, mert olyan döntést hozott….sokan nem is tudják, hogy BIZNISZ van az egészben. Sajnálatos módon a média cenzúrázva van, csak azt lehet mondani, amit az EU akar…

A Facebook Messenger segítségével megkérdeztük Csabát pontosan mire is gondol.

– Azt írta, hogy sokan nem tudják, miért pont Németországba mennek a migránsok. Ön szerint mi az oka, hogy oda indultak? Mi az üzlet abban, hogy Németország és Svédország befogadja a migránsokat?

– A német es a svéd kormány aláírt egy egyezményt a szír kormánnyal, hogy befogadják a szír menekülteket, amíg a válság meg nem oldódik. Cserébe 10 évig fél áron kapják majd a kőolajat a németek. Merkel asszony pedig bele ment, mert a Német nemzetnek nincs semmilyen nyersanyaga. A német kollégáim fel vannak háborodva, hogy hozhatott valaki ilyen döntést a német nép megkérdezése nélkül.

– Nem hallottunk még olyan információt, hogy a németek olcsóbban kapják az olajt, ha befogadják a szíreket. Magyar hírportálokon ilyen hír nem jelent meg. Mennyire megalapozott ez az információ? Német lapok hírt adnak erről?

– A német kollégák százai mondták, hogy ez így van.

Azt is megjegyezte, hogy több helyen is helyi fiatalok „merényletet” követtek el illegális bevándorlók ellen. Pontosan milyen „merényletre”/ támadásra gondol?

– Az mindenki számára ismert, hogy Németországban sok a futball huligán, állítólag Anti-Iszlám társaságok jöttek létre az ország több pontjain. Ez azonban, csak pletyka, ki, tudja, hogy igaz e? Ők azok, akik nagy erőkkel demonstrálnak az arab emberekkel szemben.

– Látott már olyan demonstrációt, ahol németek tüntettek a bevándorlás politika ellen?

– Demonstrációt KASSEL városban láttam két hete, kár hogy nem csináltam videót róla, helyi fiatalok felgyújtogatták a migránsok sátrait. Több ezren voltak az utcán Merkel lemondását és a város polgármesterének távozását követelték, mert állítólag a polgármester 5000 arabot akar befogadni. És azt mondta a helyi lakosoknak, ha nekik nem tetszik, akkor hagyják el a várost.

– Jól értjük? Az hagyja el a várost, aki ott született?

– Igen jól értik, mert kérdeztem egy helyi lakost.

– Gondolom beszélgetett német kollégákkal, mi az ő véleményük a kialakult helyzetről?

– Kíváncsiak, hogy mi vége lesz ennek az egésznek, mert szerintük nem jó vége lesz. Ma olyan helyen raktam le árut, ahol csak német fiatalok (20-30 évesek) dolgoznak Magdeburg mellett.(valamikor keleti blokk). Megkérdeztem tőlük, hogy mit szólnak ők a migráns válsághoz. Az egyikük azt mondta, hogy ha rendesen védték volna a schengeni-egyezmény határait, akkor ez nem történik meg. Szerinte mindjárt katonai erőt kellett volna bevetni, és lezárni a határokat, úgy, mint nálunk van Ukrajna felé. (Gábor Szlovákiban él- szerk.) A másik fiatalember félti a munkahelyét, mivel ezt a munkát, amit ők csinálnak, akárki el tudja végezni. Szerinte alkalmazni fogják a bevándorlókat valahol – mivel a főnökség úgy beszélt a migránsokról, mint a jövő rabszolgáiról – alamizsnáért.

Úgy tudom a török vendégmunkások is nagyon féltik a munkahelyüket, pedig így is sokan 8.5 Eur/órabért kapnak.

Szecsődi Fanni

Legfrissebb hírek

Ideiglenes felvételi sorrend 2023/2024

Ideiglenes felvételi sorrend (0001) 4 évfolyamos gimnáziumba jelentkező tanulók 2023/2024   Oktatási azonosító,jelige Pontszám Sorrend 72620948849 84 100 72621001605 87

Március havi ebédbefizetés

EBÉDBEFIZETÉS IDEJE:   2023. március 14. (730-1500 óráig). Helye:   Gazdasági iroda PÓTBEFIZETÉS:   2023. március 21-22. (730-1500 óráig) vagy a QB online felületén Telefon:

Szülők-nevelők bálja plakát

Szülők-nevelők bálja

Kedves Szülők! Örömmel meghívunk titeket a Zafféry Iskola Szülők-Nevelők Báljára, amelyet 2023. február 18-án 19 órától rendezünk meg az iskolában.