"MINT A KOVÁSZ AZ EMBERISÉG CSALÁDJÁBAN: Laikusok dimenziója Don Bosco családjában" (Sztrenna 2023)

A német migrációs helyzet egy sofőr szemszögéből

2015.10.31.

A Shalk tanár úrral készített interjúnkhoz Varga Csaba kamionsofőr, aki német-svéd vállalatnak dolgozik, a következőket jegyezte meg: „sokan nem is tudják, hogy miért éppen PONT Németország es Svédország a cél a migránsoknak!… mikor a német kollégák beszélgetését hallgatom, fel vannak háborodva Merkelre, mert olyan döntést hozott….sokan nem is tudják, hogy BIZNISZ van az egészben. Sajnálatos módon a média cenzúrázva van, csak azt lehet mondani, amit az EU akar…

A Facebook Messenger segítségével megkérdeztük Csabát pontosan mire is gondol.

– Azt írta, hogy sokan nem tudják, miért pont Németországba mennek a migránsok. Ön szerint mi az oka, hogy oda indultak? Mi az üzlet abban, hogy Németország és Svédország befogadja a migránsokat?

– A német es a svéd kormány aláírt egy egyezményt a szír kormánnyal, hogy befogadják a szír menekülteket, amíg a válság meg nem oldódik. Cserébe 10 évig fél áron kapják majd a kőolajat a németek. Merkel asszony pedig bele ment, mert a Német nemzetnek nincs semmilyen nyersanyaga. A német kollégáim fel vannak háborodva, hogy hozhatott valaki ilyen döntést a német nép megkérdezése nélkül.

– Nem hallottunk még olyan információt, hogy a németek olcsóbban kapják az olajt, ha befogadják a szíreket. Magyar hírportálokon ilyen hír nem jelent meg. Mennyire megalapozott ez az információ? Német lapok hírt adnak erről?

– A német kollégák százai mondták, hogy ez így van.

Azt is megjegyezte, hogy több helyen is helyi fiatalok „merényletet” követtek el illegális bevándorlók ellen. Pontosan milyen „merényletre”/ támadásra gondol?

– Az mindenki számára ismert, hogy Németországban sok a futball huligán, állítólag Anti-Iszlám társaságok jöttek létre az ország több pontjain. Ez azonban, csak pletyka, ki, tudja, hogy igaz e? Ők azok, akik nagy erőkkel demonstrálnak az arab emberekkel szemben.

– Látott már olyan demonstrációt, ahol németek tüntettek a bevándorlás politika ellen?

– Demonstrációt KASSEL városban láttam két hete, kár hogy nem csináltam videót róla, helyi fiatalok felgyújtogatták a migránsok sátrait. Több ezren voltak az utcán Merkel lemondását és a város polgármesterének távozását követelték, mert állítólag a polgármester 5000 arabot akar befogadni. És azt mondta a helyi lakosoknak, ha nekik nem tetszik, akkor hagyják el a várost.

– Jól értjük? Az hagyja el a várost, aki ott született?

– Igen jól értik, mert kérdeztem egy helyi lakost.

– Gondolom beszélgetett német kollégákkal, mi az ő véleményük a kialakult helyzetről?

– Kíváncsiak, hogy mi vége lesz ennek az egésznek, mert szerintük nem jó vége lesz. Ma olyan helyen raktam le árut, ahol csak német fiatalok (20-30 évesek) dolgoznak Magdeburg mellett.(valamikor keleti blokk). Megkérdeztem tőlük, hogy mit szólnak ők a migráns válsághoz. Az egyikük azt mondta, hogy ha rendesen védték volna a schengeni-egyezmény határait, akkor ez nem történik meg. Szerinte mindjárt katonai erőt kellett volna bevetni, és lezárni a határokat, úgy, mint nálunk van Ukrajna felé. (Gábor Szlovákiban él- szerk.) A másik fiatalember félti a munkahelyét, mivel ezt a munkát, amit ők csinálnak, akárki el tudja végezni. Szerinte alkalmazni fogják a bevándorlókat valahol – mivel a főnökség úgy beszélt a migránsokról, mint a jövő rabszolgáiról – alamizsnáért.

Úgy tudom a török vendégmunkások is nagyon féltik a munkahelyüket, pedig így is sokan 8.5 Eur/órabért kapnak.

Szecsődi Fanni

Legfrissebb hírek

Oratórium Nyergesújfalu

Indul az oratórium!

Az oratórium? Szeretnénk bemutatni nektek az iskolánk oratóriumát, amely egy olyan hely, ahol a fiatalok jól érezhetik magukat, tanulhatnak, imádkozhatnak

Ebédigénylés

Kedves Szülők!   2023. szeptember 4-től kezdődik az ebédeltetés az iskolában. Amennyiben szeretné gyermekét az iskolai étkeztetésre felíratni, kérjük, 2023. augusztus

Gyászt jelző gyertya

Gyászhírek

                                    Gyászhírek  

Kitűntetések átadása az iskolai tanévzárón

Zafféry kitűntetések

Iskolánk büszke arra, hogy idén is több tanulója és tanára részesült városi és intézményi kitűntetésben. A kitűntetések célja, hogy elismerjék

Ebédigénylés

Kedves Szülők!   2023. szeptember 4-től kezdődik az ebédeltetés az iskolában. Amennyiben szeretné gyermekét az

Tovább »