Az álom, mely álmodni késztet: Egy szív, mely a „farkasokat” „bárányokká” változtatja (Sztrenna 2024)

Keresés
Close this search box.

Az Iszlám Államról

2015.10.06.

 

[vc_row][vc_column][vc_cta h2=”” txt_align=”center” shape=”square” style=”flat”]„Az Iszlám állam váltságíjat követel túszaiért”
„Az Iszlám Állam mérges gázt vetett be”
„Az Iszlám Állam ősi föníciai templomot robbantott fel”
„Az Iszlám Állam 50 iraki katonával végzett”
„Lefejezett és keresztre feszített 12 embert az Iszlám Állam”
„Már orosz gépekkel is támadják az Iszlám Államot Szíriában”[/vc_cta][/vc_column][/vc_row]

Hallhatunk a médiában (meglepődnék, ha nem hallanánk) az Iszlám Állam szörnyű tetteiről, kínzási módszereiről. De mi is az igazság? Egy Állam a saját és más nemzetek ellen ilyen katasztrofális tetteket követ el? Mert ha igen, akkor az Iszlám „Állam” a 21.század Hitlere. De az Iszlám Állam nem vezető, nem áll közigazgatási egység élén, hanem egy egyszerűnek nem mondható terrorszervezet. És ebből jön a következtetés, hogy az előző felvetés hamis, mert Adolf Hitler offenzív magatartásról tett tanúbizonyságot, de nem volt terrorista, csak egy puritán, hataloméhes diktátor.

De mi is az Iszlám Állam?

Az Iszlám Állam vagy Iraki és Levantei Iszlám Állam más néven: Iraki és Szíriai Iszlám Állam (angol nevének rövidítése: ISIS) egy dzsihádista csoport, kalifátus. Melynek célja hogy a világ muszlimok által lakott régióját közvetlen politikai fennhatóság alatt egyesítse. A csoportot azonban több állam és az ENSZ BT is hivatalosan terrorista szervezetnek nyilvánította.

A szervezet vezetője, pontosabban kalifája, Abu Bakr al-Baghdadi, akit a csoport létrehozásakor neveztek ki a szervezet élére, aki ezáltal a világ muzulmánjainak vezetőjévé lett.

Felmerül a kérdés, hogy mi áll az ISIS hátterében, ki valóban vezetője, és mi a céljuk. Pontos információval nem szolgálhatunk, mivel a világ vezetői is kérdések mögött állnak, de az biztos, hogy a hatalom vezéreli őket, és a céljuk pusztítani. A hitetleneket (számukra az aki nem Allahban hisz) , köztük a római-katolikus egyházat romba dönteni. Egyes állítások szerint az ISIS az al-Kaida leszármazottja, kegyetlenebb formációja.

Az Iszlám Állam a szíriai polgárháború fejetlenségéből emelkedett ki,  miután az amerika kivonulása óta a gyászosan legyengült Iraki-állam védtelensége miatt, területeket vont ellenőrzése alá Szíriában és Irakban. Megalapítása óta (2006. okt. 13.) az ISIS rohamosan terjed, és egyes források szerint a menekült áradatot kihasználva bent vannak Európában, és hazánkban is, hogy leszámoljanak a szerintük pogány keresztény vallással, és terjesszék Allah igéjét, Mohamed tanításait és az iszlámot. Szeptember elején az Origó híroldal (angol hírforrásokra hivatkozva) , arról tájékoztatott, hogy körülbelül 4000 terrorista jutott már be Európába.

 Az ISIS tagjai legfőképpen leszerelt dzsihadista katonák, vannak köztük parancsnokok, és magas szinten álló vezetők. Az alsóbb szegényebb rétegekből is találhatunk embereket a szervezetben.

Legtöbbször az ISIS kíméletlen mivoltáról, és kivégzési módszereiről hallhatunk, de egyes hírportálokon megjelenik az is, hogy az Iszlám Állam világbirodalomnak nőtte ki magát. Személy szerint én túlzásnak tartom a kijelentést, de ha Európa rövid időn belül nem egyezik meg és nem fog össze, akkor, lehet, hogy pár év múlva már hazánkban is  olyan kiábrándító körülmények fognak uralkodni, mint Kis–Ázsiában.

 

A BEJEGYZÉST ÍRTA: WIERL ALEXANDRA

források:

http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2014/09/az-isis-fedosztori-titkos-tortenete-kik.html

http://444.hu/2014/07/05/eloszor-mutatkozott-a-nyilvanossag-elott-az-isis-vezetoje/

http://www.kisalfold.hu/kulfold_hirek/ot_ev_mulva_igy_nezne_ki_europa_a_kozel-kelet_es_afrika_az_isis_tervei_szerint/2441143/

http://index.hu/kulfold/2014/07/01/budapest_is_kell_az_iszlam_vilagbirodalomnak/

http://napimigrans.com/2014-isis-terrorista-2015-egy-szegeny-menekult-nemetorszagban/

http://www.mediakapu.hu/cikk/show/id/1496

Legfrissebb hírek

Június havi ebédbefizetés

IDEJE:   2024. június 4-5. (730-1500 óráig). HELYE:   Gazdasági iroda Teljes árú ebéd: 900 Ft/nap Kedvezményes árú ebéd: 450 Ft/nap Vagy a szalezi-zaffery.qb.hu weboldalon. Havi étlap

Elballagtunk (videó)

Ahogy a tavasz újra beköszönt, úgy érkezik el az az időszak is, amikor búcsút mondunk végzős diákjainknak. Idén is szentmisében