Az álom, mely álmodni késztet: Egy szív, mely a „farkasokat” „bárányokká” változtatja (Sztrenna 2024)

A menekültek útvonalai

2015.10.06.

Sokan az életüket mentik, mások a szabad vallásgyakorlat érdekében menekülnek Kis-Ázsia különböző pontjairól Európába. És persze akadnak olyanok is, akik a jobb élet reményében érkeznek. Teljes pontossággal senki nem tudja megmondani, hogy hányan vannak, és hová tartanak, de elsősorban a fő céljaik közt szerepel, Németország, Dánia, Svédország és más fejlett, munkalehetőségekkel teli Nyugat-európai ország.

[vc_separator border_width=”4″]

A Szíriából induló menekültáradat eddig két fő útvonalat használt a nyugati célországok eléréshez, hajóval a Földközi-tengert, gyalog és közúton pedig a Balkánt és Magyarországot. Az új útvonalak megjelenésével, a bevándorlók száma is ugrásszerűen növekszik!
fg9891555_217b9409f6044fb9907c21477064c154_wmA szigorítások, határzárak és a kerítés miatt egyre nehezebben lehet eljutni Európába, ezért néhányan egy számomra meghökkentő útvonalat választottak: Oroszországon majd a Sarkkörön keresztül, ahonnan egyetlen határátkelőn át lehet jutni Norvégiába.
Ezt az irány kissé elzárt, ezért hallunk róla keveset. Augusztusban a The Local (svéd hírportál) számolt be arról, hogy egy 133 fős, többségében szíriaiakból álló csoportnak sikerült Storskognál biciklivel átjutni a határon. A WSJ ( The Wall Street Journal ) elkészítette és közzétette az alternatív orosz útvonal térképét, és megbecsülte azt is, milyen költséggel járnak az egyes szakaszok.

Az amerikai becslés szerint 2400 dollárból, azaz mintegy 670 ezer forintból jön ki alapáron egy Szíria-Beirut-Osló út Moszkván keresztül. A legdrágább szakasz éppen a Moszkvába tartó repülőút. A jegyért pillanatnyilag 1850 dollárt kérnek. Az orosz belföldi rész azonban a WSJ szerint elég olcsó. 100 dollár a szentpétervári, és 150 a murmanszki vonat.A menekültek Murmanszkból taxival utazhatnak egészen a norvég határig, ahonnan az előre megvásárolt biciklikkel átjuthatnak Norvégiába. Ez a rész 300 dollárba kerül.

A magyar határon történik a legtöbb illegális határátlépés az Európai Unió tagországai közül. idén január és május között 50430 illegális határátlépést regisztráltak. Magyarországnak ezért volt szüksége a szerb-magyar határon történő kerítés felállítására, ezzel próbálják meg szabályozni az illegális bevándorlás mértékét.

A BEJEGYZÉST ÍRTA: SZABÓ ANNA

Források:

Legfrissebb hírek

Június havi ebédbefizetés

IDEJE:   2024. június 4-5. (730-1500 óráig). HELYE:   Gazdasági iroda Teljes árú ebéd: 900 Ft/nap Kedvezményes árú ebéd: 450 Ft/nap Vagy a szalezi-zaffery.qb.hu weboldalon. Havi étlap

Elballagtunk (videó)

Ahogy a tavasz újra beköszönt, úgy érkezik el az az időszak is, amikor búcsút mondunk végzős diákjainknak. Idén is szentmisében

Április havi ebédbefizetés

IDEJE:   2024. április 8-9. (730-1500 óráig). HELYE:   Gazdasági iroda Teljes árú ebéd: 900 Ft/nap Kedvezményes árú ebéd: 450 Ft/nap PÓTBEFIZETÉS:   2024. április