"MINT A KOVÁSZ AZ EMBERISÉG CSALÁDJÁBAN: Laikusok dimenziója Don Bosco családjában" (Sztrenna 2023)

Nagyhatalmak a migráció tükrében

2015.10.02.

Napjainkban egyre több hírt hallhatunk a menekült válság kapcsán Amerika és Oroszország részvételéről, de vajon mi is az igazság?!

A két nagy hatalom párbeszéde közös érdek

Amerika és Oroszország is nyitott közös érdekeik megbeszélésére, beleértve az iszlám állam kérdését is! A két ország védelmi minisztere egy év után először beszélt egymással, kizárólag az európai migránsválságból adódóan, és arra jutottak, hogy a párbeszédet folytatják a közeljövőben, hogy terveik összhangban legyenek.

Josh Earnest fehér házi szóvivő kijelentette: Washington szeretné, ha Oroszország részt venne az Iszlám Állam elleni nemzetközi katonai koalícióban. „Ezért vagyunk továbbra is nyitottak a taktikai, gyakorlati megbeszélésekre.”

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő közölte, Moszkva kész párbeszédet folytatni Washingtonnal Szíria kérdésében. „Sosem utasítottuk el párbeszédet az Egyesült Államokkal. Nyitottak vagyunk rá a közös érdekek terén, beleértve Szíriát” – mondta.

Oroszország mi az igazság?

Pár hete olyan hírek terjednek, miszerint Oroszország támogatja fegyverekkel és egyéb harci járművekkel Szíriát, ezeket mára alá is támasztották. Amerikai tisztviselők szerint napi több orosz teherszállító repülőgép érkezik a szíriai kormány ellenőrzése alatt álló Latakia településen található légi támaszpontra, ahol korábbi értesülések szerint tengerészgyalogosok, harckocsik, lövegek és más eszközök várakoznak. De más amerikai hírszerzők úgy gondolják légi bázist építenek Szíriában, az oroszok ezt tagadják.

Valíd Moallem szíriai külügyminiszter tagadta, hogy orosz katonák harcolnának Szíriában a kormányerők oldalán, de – mondta – van rá esély, hogy segítséget kérjenek. Később Oroszország reagált erre, jelezték, hogy fontolóra vennék a segítség küldést. A szíriai külügyminiszter hozzátette, a hadseregnek valójában több lőszerre és minőségi fegyverre van szüksége ahhoz, hogy fel tudja venni a versenyt a terrorista csoportok „minőségi hadi felszerelésével”. Megjegyezte, Oroszország már elősegítette a szállítmányok beszerzését…

Legfrissebb információ, hogy az orosz törvényhozás felsőházában 168-ból 162-en támogatták a hadsereg bevetését (szept. 30.) Az M1 Híradó tudósítása alapján  Bassár el-Aszad szíriai elnök segítséget kért Oroszországtól az Iszlám Állam leküzdésére, de hangsúlyozták kizárólag az orosz légi erő bevetését kérték.

Tehát Oroszország már hivatalosan is beszállt a háborúba. Egyes tudósítások szerint azonban nem csak az Iszlám Állam egységeit támadja, hanem a szír elnök egyéb politikai ellenfeleit is.

Amerika vajon tényleg segít?

A közel-keleti és a közép-ázsiai térségért felelős amerikai Középső Parancsnokság vezetője a héten elismerte, hogy harcolnak Szíriában képzett katonáik, akiket az Egyesült Államok kiképzői készítettek fel az Iszlám Állam elleni küzdelmekre. Felszerelik őket minőségi fegyverekkel és kommunikációs berendezésekkel.

Több forrás is említi, hogy a migránsok beszámolói alapján a leggyakrabban amerikai felségjellel ellátott hajók szállítják a kontinensre a migránsokat. Ezek alapján felmerül az is, hogy a népvándorlást tehát az amerikai kormányzat, illetve a mögötte álló pénzügyi oligarchia* vezényli.

OLIGARCHA: Ma oligarchák alatt, főleg a sajtónyelvben, az államhatalomtól jelentős mértékben független, nagy hatalmú üzletembereket, milliárdsokat értik.

 

Forrás:

 

A BEJEGYZÉST ÍRTA: SZABÓ ANNA

 

Legfrissebb hírek

Ideiglenes felvételi sorrend 2023/2024

Ideiglenes felvételi sorrend (0001) 4 évfolyamos gimnáziumba jelentkező tanulók 2023/2024   Oktatási azonosító,jelige Pontszám Sorrend 72620948849 84 100 72621001605 87

Március havi ebédbefizetés

EBÉDBEFIZETÉS IDEJE:   2023. március 14. (730-1500 óráig). Helye:   Gazdasági iroda PÓTBEFIZETÉS:   2023. március 21-22. (730-1500 óráig) vagy a QB online felületén Telefon:

Szülők-nevelők bálja plakát

Szülők-nevelők bálja

Kedves Szülők! Örömmel meghívunk titeket a Zafféry Iskola Szülők-Nevelők Báljára, amelyet 2023. február 18-án 19 órától rendezünk meg az iskolában.