"MINT A KOVÁSZ AZ EMBERISÉG CSALÁDJÁBAN: Laikusok dimenziója Don Bosco családjában" (Sztrenna 2023)

KAPCSOLDA 2019 – a Zafféry Károly Szalézi Középiskolában

2019.05.10.

  1. május 8-án, szerdán a korábbi évekhez hasonlóan Kapcsolda-napot tartottunk iskolánkban. A 9.a és a 9.b osztály volt a vendéglátó, az esztergomi Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola diákjai és nevelőik voltak a vendégek, akiket a dorogi Fetáz Bt. járműve hozott ki hozzánk, ill. szállította őket vissza – nagyon hálásak vagyunk a támogatásukért!

A párok megismerkedése után – amelyet Détáriné Detti tanárnő segített gördülékennyé tenni -, a kezdeti bizonytalanságot felváltotta a jókedv. A  közös tánc  mindenki tetszését elnyerte, többen végig táncolták az együtt töltött időt. „Vonatozás”, egyéni koreográfiák tarkították a zenés részt. Közben lehetett kézműveskedni, Czuczai Zsófia tanárnőnek köszönhetően, a teremben lufikkal játszani és finom sütiket, színes palacsintákat enni a tornaterem előterében, amelyeket a diákok maguk készítettek, mindenki nagy-nagy megelégedésére. Az ízletes  szörpöket a helyi Frutéria zöldség és gyümölcs boltnak köszönhetjük.  Hál’ Istennek szép volt az idő, így a szabadrészre tervezett és már nagyon várt íjászat is megvalósulhatott, amiért a Bálint testvéreknek mondhatunk köszönetet.

Mire elérkezett a búcsúzkodás ideje, addigra a hangulat a tetőfokára hágott. Kölcsönös nagy ölelések, „jó volt”, „mikor jöhetünk megint”, ill. „nem lehetne gyakrabban” kérdések után már várta a busz kis vendégeinket, akik sok lufival és még több élménnyel gazdagodva térhettek haza.

A mi diákjainkról is elmondható, hogy emberségből jelesre vizsgáztak és megtapasztalhatták, hogy valóban „jól csak a szívével lát az ember”… és milyen sokat adhat az ember lelkének egy ölelés, egy boldog arcocska látványa… Az ő szájukból is többször elhangzott a kérdés, hogy nem lehetne gyakrabban találkozni újdonsült kis barátaikkal?

Szeretnénk megköszönni minden segítséget: a szalézi rendnek és az  iskolavezetésnek, hogy biztosították a lehetőséget és a tornatermet, a kollégáknak, a diákoknak a helytállást, a bátorságot…

 

Tóthné Mónika

Legfrissebb hírek

Ideiglenes felvételi sorrend 2023/2024

Ideiglenes felvételi sorrend (0001) 4 évfolyamos gimnáziumba jelentkező tanulók 2023/2024   Oktatási azonosító,jelige Pontszám Sorrend 72620948849 84 100 72621001605 87

Március havi ebédbefizetés

EBÉDBEFIZETÉS IDEJE:   2023. március 14. (730-1500 óráig). Helye:   Gazdasági iroda PÓTBEFIZETÉS:   2023. március 21-22. (730-1500 óráig) vagy a QB online felületén Telefon:

Szülők-nevelők bálja plakát

Szülők-nevelők bálja

Kedves Szülők! Örömmel meghívunk titeket a Zafféry Iskola Szülők-Nevelők Báljára, amelyet 2023. február 18-án 19 órától rendezünk meg az iskolában.