„Jól csak a szívével lát az ember”

Egy kisdiákunk szívhez szóló kálváriájával szeretnénk megérinteni diákságunk és a szülők szívét, hisz ez a történet valóban szívtől szívig kell, hogy érjen, ahogy az idei tanévünk jelmondata is tanít bennünket.

BERBÉCS ERIK iskolánk 9.H osztályos tanulója volt tavaly nyár elején, amikor egy vírusfertőzés következtében lebénult, kómába esett, s többször is életveszélyben volt. Az osztálytársak, a diákság, akik ismerik és szeretik őt, bizony megrendültek, osztályfőnökük meglátogatta, a diákok is tartották vele a kapcsolatot, s rendszeresen imádkoztunk érte. Próbáltunk jól látni a szívünkkel, s megtörtént a csoda, már a zalaegerszegi kórházban újra járni tanul, végzi a tornát, óriási hittel és akarással. A 10.-es kedves kisdiákot sokan megszerették, az egész ország elé tárták történetét az egyik híradóban.

Írásunk a videó alatt folytatódik.

Azonban ha jól látunk szívünkkel, ez az imádságok, ímélezések, a kapcsolattartás mellett másról is kell, hogy szóljon: meg kell látnunk a szükséget is, s lehetőségeink szerint segíteni, hiszen a szülők 240 km távolságból örülnek, ha hetente egy alkalommal meg tudják látogatni, s ahhoz, hogy mielőbb visszakerülhessen közénk, bizony sok felkészítésre van szükség. Mindezekhez pedig anyagi erőforrásokra.

Lehetőségeinkhez mérten, az iskola tanárainak és diákjainak javaslata alapján gyűjtéseket szervezünk, az adventi ajándékkészítés bevételét, a tavalyi süti verseny összegét felajánljuk a szülőknek. Ezt folytatjuk, hisz a március 13-ai süteményvásár bevételét is nekik juttatjuk el, a húsvéti ajándékkészítés összegével is őket támogatjuk, de tudjuk jól, ez nem elég.

Ezért szólítjuk meg diákjainkat és Önöket is Kedves Szülők!
Ha jól tudunk szívünkkel látni, szükség van egymás terheinek hordozására is.

Havonta egy alkalommal szervezünk gyűjtést Erik szülei számára. Az első alkalom március 13., összekötve a süteményvásárral. Kérjük, lehetőségeikhez mérten számottevő adományaikat legyenek szívesek gyermekeikkel eljuttatni az iskolába.

Szintén az Önök segítségét szeretnénk kérni abban, hogy esetlegesen gyermekeikkel erről beszélgetve, adják hozzájárulásukat ahhoz, hogy az iskola büféjében az apró visszajárót egy ott elhelyezett gyűjtőbe helyezhessék.

Akinek módjában áll, köszönettel vesszük, ha adományukat „Erik javára” megjelöléssel a Bosco Szent János Ifjúsági, Nevelési és Oktatási Alapítvány javára juttatnák el, melynek adószáma: 19673752-1-41, számlaszáma pedig:11991102-02116754, ugyanis az Alapítvány Havasi Atya hathatós támogatásában maximálisan partner abban, hogy a befolyt összeget célirányosan továbbjuttatja.

Hiszünk abban, hogyha jól tudunk látni szívünkkel, meglátjuk mások szükségét és szeretetünk, közösségvállalásunk tettekben is megnyilvánulhat és láthatóvá válhat a közösség, a szeretet ereje.

A befolyt támogatásokról havonta jelzéssel leszünk diákjaink és szüleik felé.

 

Köszönettel és tisztelettel:

2012. február 21.

Lux Ambrus igazgató