Az álom, mely álmodni késztet: Egy szív, mely a „farkasokat” „bárányokká” változtatja (Sztrenna 2024)

#Tobbvagyhaadsz: Fiatalok és idősek kéz a kézben

2023.10.19.

Október 13-án, pénteken kissé szomorkásan, esősen indult a kora reggel, de 8 óra magasságában már látható volt, hogy fentről mosolyognak ránk. 8 órakor egy közös iskolai Rózsafüzér ima után elindultunk Péliföldszentkeresztre a programra jelentkezett diákokkal. Jakab atya, Emmanuel atya és „Tibcsi bácsi”, az iskola informatikusa szállították ki a diákokat.

Amint megérkeztünk, néhány fiú indult is segédkezni a betonozásban, a többiek addig takarították a padokat, kiülőket. Az atyák és Tibor közben elindultak Nyergesújfalura, az Idősek Otthonába. Közel 50 idős néni, bácsi érkezett hozzánk, hogy közösen töltsünk el néhány órát.

Egy kényelmes tempójú séta keretében, meg-megállva, elmélkedve, beszélgetve, mosolygósan haladt a „csapat” a Via Lucis-on (Örömút) a Lourdes-i barlanghoz, gyönyörű környezetben, ahol testi és lelki feltöltődésben is része lehetett mindenkinek. Közös ima, éneklés, pihenés után indultunk vissza a Szalézi Rendházhoz.

A programot agapé zárta, finom tea, sütik várták a résztvevőket – köszönjük szépen!

Elkövetkezett a visszaindulás ideje, szintén a szalézi kisbuszokkal és az Otthon autóival jutottak vissza az Otthonba, illetve az iskolába a résztvevők.

Köszönjük szépen a szalézi közösségnek, az iskola vezetésének és a tanároknak, az Idősek Otthona vezetőjének, dolgozóinak, lakóinak a részvételt, a segítséget, az együttműködést!

Tóthné Mónika 🙂

Legfrissebb hírek

Elballagtunk (videó)

Ahogy a tavasz újra beköszönt, úgy érkezik el az az időszak is, amikor búcsút mondunk végzős diákjainknak. Idén is szentmisében

Április havi ebédbefizetés

IDEJE:   2024. április 8-9. (730-1500 óráig). HELYE:   Gazdasági iroda Teljes árú ebéd: 900 Ft/nap Kedvezményes árú ebéd: 450 Ft/nap PÓTBEFIZETÉS:   2024. április

Ideiglenes felvételi sorrend 2024

Örömmel tájékoztatjuk, hogy az ideiglenes felvételi névsor már elérhető. Kérjük, tekintse meg a listát, hogy megtudja, mely diákoknak van lehetőségük