Az álom, mely álmodni késztet: Egy szív, mely a „farkasokat” „bárányokká” változtatja (Sztrenna 2024)

Telefonfüggőség: egy diákvideó, ami elgondolkodtat

2023.11.17.

A telefonfüggőség egyre nagyobb probléma a mai világban, különösen a gyerekek és a fiatalok körében, akik sok időt töltenek a készülékükkel, így elszigetelődnek a valóságtól. A telefonhasználatnak számos előnye van, de ha túlzásba visszük, akkor komoly gondokat is okozhat, mint például a dacos, ellenséges viselkedés, a szorongás vagy akár a depresszió. Ezért fontos, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a telefon és az élet között, és ne hagyjuk, hogy a készülék irányítsa a mindennapjainkat.

Erre az üzenetre hívja fel a figyelmet az a videó, amit iskolánk ifjúságvédelmi csoportjának kezdeményezésére diákjaink készítettek. A videó azt mutatja be, hogy Rozi, a főszereplő (akinek egyébként pár héttel ezelőttig nem volt saját telefonja) vágyakozik a tizenegyedikesek társasági élete után, hiszen ők figyelnek egymásra beszélgetnek, nevetnek, jól érzik magukat egymás társaságában. Ezt már a saját osztályában és évfolyamában nem tapasztalja, ami nagyon rosszul érinti őt.

A videó nagyon jól ábrázolja a telefonfüggőség problémáját, és arra ösztönzi a nézőket, hogy gondolják át, mennyi időt töltenek a telefonjukkal, és mennyit a valódi kapcsolataikkal. A videóval inspirálják is a nézőket, hogy próbálják ki, hogy milyen érzés egy kicsit elszakadni a képernyőtől, és felfedezni a körülöttük lévő világot, illetni nyitni a mellettünk élő emberek felé.

A videó a Zafféry Ifjúságvédelmi Diákcsoport ötlete alapján készült. A csoportban résztvevő diákok: Mezei Dorka, Lerner Petra Grabriella, Albert Zsófi, Tarcsi Arlett, Szabó László, Minczér Viktor, Nagy Zsombor és Teller Szabolcs. Szerkesztette Mezei Dorka. A forgatásban Babocsai Hanna és Rábl Johanna működtek közre. Gratulálunk nekik a kreatív ötletért és a színvonalas megvalósításért!

Büszkék vagyunk diákjainkra, akik maguk hívják fel a figyelmet erre a társadalmi problémára, és hozzájárulnak a telefonfüggőség elleni küzdelemhez.

Legfrissebb hírek

Elballagtunk (videó)

Ahogy a tavasz újra beköszönt, úgy érkezik el az az időszak is, amikor búcsút mondunk végzős diákjainknak. Idén is szentmisében

Április havi ebédbefizetés

IDEJE:   2024. április 8-9. (730-1500 óráig). HELYE:   Gazdasági iroda Teljes árú ebéd: 900 Ft/nap Kedvezményes árú ebéd: 450 Ft/nap PÓTBEFIZETÉS:   2024. április

Ideiglenes felvételi sorrend 2024

Örömmel tájékoztatjuk, hogy az ideiglenes felvételi névsor már elérhető. Kérjük, tekintse meg a listát, hogy megtudja, mely diákoknak van lehetőségük