"Tegyetek mindent szeretetből, semmit sem kényszerből" (Szalézi Szt. Ferenc)

Tartományi Don Bosco ünnep a Zafféryben

2018.01.29.

Egy év után a mi iskolánkban találkozhattak újra a Szalézi Családhoz tartozó testvérek és nővérek, fiatalok, munkatársak és a barátok. Január 27-én ünnepi szentmisével és gálaműsorral ünnepeltük a rend alapítót, Bosco Szent Jánost. Vendégeink pedig jöttek az ország minden “szalézi-pontjáról” Kazincbarcikától Szombathelyig, Egertől Pécsig. 

Ábrahám Béla tartományfőnök atya a Szent Mihály plébániatemplomban celebrálta a szentmisét, majd a tornateremben kezdetét vette a gálaműsor. A nagyközönség előtt bemutatkozott a Szabolcsi Bence Zeneiskola fúvós zenekara, és részleteket láthattunk a nagy sikerű Diótörő balett csoport karácsonyi műsorából is. Külön öröm volt látni, hogy a tánccsoport tagja zömében iskolánk diákjai. A főként táncos-zenés műsorszámok között a 9.B osztály Horváth Dániel tanár úr Okosak és balgák című rövid színdarabját mutatta be nagy sikerrel.

Kuborczik Ildikó tanárnő betanításával táncospárok igazolták, hogy a mai popzenére is lehet latin táncot járni. A hagyományokat a néptánc órákon Sándor testvér segítségével elsajátított szatmári verbunkkal képviselték a hetedikes, tizedikes és tizenegyedikes fiúk. Maloványi László gitárszakköre is bemutatkozott Wierl Marianna nyolcadik évfolyamos diákunk énekének kíséretével. Vendég előadóként a kazincbarcikaiak színes előadásukban mutatták be otthoni oratóriumukat. A hatodik osztályunk látványos árnyjátékkal szórakoztatta a közönséget, melyet Tafferner Ingrid tanárnő álmodott meg. A fináléban a nyolcadik évfolyamosok a Pál utcai fiúk című musicalből vett részletet mutattak be, mely igazi csapatmunkát képviselt mind a diákok, mind a pedagógusok részéről. A szöveget Horváth Dániel tanár úr írta, a díszletet Szlávik József alkotta, a dalokat Sándor testvér tanította be, a darabot Kuborczik Ildikó tanárnő rendezte.

A tartományi díjak kiosztása mindig a tartományi Don Bosco ünnep csúcspontja. A legrangosabb és egyben legrégebbi díj a Don Bosco-díj, amelyet minden évben egy olyan személynek adományoznak, aki kiemelkedően sokat tett a szalézi ügyért. Idén a díjat Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára, a térség országgyűlési képviselője vehette át, aki hosszú évek óta tevékenyen és önzetlenül segíti a magyar szaléziakat nem csak Péliföldszentkereszten és Nyergesújfalun, de országosan is.

A Szalézi Intézmény Fenntartó javaslatára életművéért Szent Gellért-díjjal jutalmazták Sediviné Balassa Ildikót, a Számalk-Szalézi Szakgimnázium igazgatóját. A Szalézi Ifjúsági Mozgalom Savio Domonkos-díját pedig Pup Ádám szombathelyi animátor vehette át.

Külön öröm számunkra, hogy a néhány éve alapított Boldog Sándor István pedagógiai díjat iskolánk tanára Wierlné Kárász Tímea vehette át, lelkes és odaadó munkájának elismeréseként. Gratulálunk a tanárnőnek!

 Képek

Legfrissebb hírek

OKTÓBER HAVI EBÉDBEFIZETÉS EBÉDBEFIZETÉS IDEJE:   2022. október 04-05. (730-1500 óráig). Helye:   Gazdasági iroda PÓTBEFIZETÉS:   2022. október 10-11. (730-1500 óráig) vagy a QB

Nyáriori 2022

Nyári oratórium a Zafféry Károly Szalézi Középiskolában   Idén tizenhatodik alkalommal rendeztük meg a szalézi nyári oratóriumot Nyergesújfalun.  A kéthetes

Ebédigénylés és árváltozás

2022. szeptember 5-től aki szeretne ebédelni ezen a linken jelentkezzen 2022. szeptember 2-ig, vagy telefonon  a +36-33/504-210 számon szeptember 2-ig

Tömegsport igazolások

A tömegsport igazolások letöltéséhez kattints az alábbi szövegre:   LETÖLTHETŐ NYOMTATVÁNYOK

OKTÓBER HAVI EBÉDBEFIZETÉS EBÉDBEFIZETÉS IDEJE:   2022. október 04-05. (730-1500 óráig). Helye:   Gazdasági iroda PÓTBEFIZETÉS:   2022. október 10-11.

Tovább »

Nyáriori 2022

Nyári oratórium a Zafféry Károly Szalézi Középiskolában   Idén tizenhatodik alkalommal rendeztük meg a szalézi

Tovább »