"MINT A KOVÁSZ AZ EMBERISÉG CSALÁDJÁBAN: Laikusok dimenziója Don Bosco családjában" (Sztrenna 2023)

Tartományi Don Bosco ünnep a Zafféryben

2018.01.29.

Egy év után a mi iskolánkban találkozhattak újra a Szalézi Családhoz tartozó testvérek és nővérek, fiatalok, munkatársak és a barátok. Január 27-én ünnepi szentmisével és gálaműsorral ünnepeltük a rend alapítót, Bosco Szent Jánost. Vendégeink pedig jöttek az ország minden „szalézi-pontjáról” Kazincbarcikától Szombathelyig, Egertől Pécsig. 

Ábrahám Béla tartományfőnök atya a Szent Mihály plébániatemplomban celebrálta a szentmisét, majd a tornateremben kezdetét vette a gálaműsor. A nagyközönség előtt bemutatkozott a Szabolcsi Bence Zeneiskola fúvós zenekara, és részleteket láthattunk a nagy sikerű Diótörő balett csoport karácsonyi műsorából is. Külön öröm volt látni, hogy a tánccsoport tagja zömében iskolánk diákjai. A főként táncos-zenés műsorszámok között a 9.B osztály Horváth Dániel tanár úr Okosak és balgák című rövid színdarabját mutatta be nagy sikerrel.

Kuborczik Ildikó tanárnő betanításával táncospárok igazolták, hogy a mai popzenére is lehet latin táncot járni. A hagyományokat a néptánc órákon Sándor testvér segítségével elsajátított szatmári verbunkkal képviselték a hetedikes, tizedikes és tizenegyedikes fiúk. Maloványi László gitárszakköre is bemutatkozott Wierl Marianna nyolcadik évfolyamos diákunk énekének kíséretével. Vendég előadóként a kazincbarcikaiak színes előadásukban mutatták be otthoni oratóriumukat. A hatodik osztályunk látványos árnyjátékkal szórakoztatta a közönséget, melyet Tafferner Ingrid tanárnő álmodott meg. A fináléban a nyolcadik évfolyamosok a Pál utcai fiúk című musicalből vett részletet mutattak be, mely igazi csapatmunkát képviselt mind a diákok, mind a pedagógusok részéről. A szöveget Horváth Dániel tanár úr írta, a díszletet Szlávik József alkotta, a dalokat Sándor testvér tanította be, a darabot Kuborczik Ildikó tanárnő rendezte.

A tartományi díjak kiosztása mindig a tartományi Don Bosco ünnep csúcspontja. A legrangosabb és egyben legrégebbi díj a Don Bosco-díj, amelyet minden évben egy olyan személynek adományoznak, aki kiemelkedően sokat tett a szalézi ügyért. Idén a díjat Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára, a térség országgyűlési képviselője vehette át, aki hosszú évek óta tevékenyen és önzetlenül segíti a magyar szaléziakat nem csak Péliföldszentkereszten és Nyergesújfalun, de országosan is.

A Szalézi Intézmény Fenntartó javaslatára életművéért Szent Gellért-díjjal jutalmazták Sediviné Balassa Ildikót, a Számalk-Szalézi Szakgimnázium igazgatóját. A Szalézi Ifjúsági Mozgalom Savio Domonkos-díját pedig Pup Ádám szombathelyi animátor vehette át.

Külön öröm számunkra, hogy a néhány éve alapított Boldog Sándor István pedagógiai díjat iskolánk tanára Wierlné Kárász Tímea vehette át, lelkes és odaadó munkájának elismeréseként. Gratulálunk a tanárnőnek!

 Képek

Legfrissebb hírek

Oratórium Nyergesújfalu

Indul az oratórium!

Az oratórium? Szeretnénk bemutatni nektek az iskolánk oratóriumát, amely egy olyan hely, ahol a fiatalok jól érezhetik magukat, tanulhatnak, imádkozhatnak

Ebédigénylés

Kedves Szülők!   2023. szeptember 4-től kezdődik az ebédeltetés az iskolában. Amennyiben szeretné gyermekét az iskolai étkeztetésre felíratni, kérjük, 2023. augusztus

Gyászt jelző gyertya

Gyászhírek

                                    Gyászhírek  

Kitűntetések átadása az iskolai tanévzárón

Zafféry kitűntetések

Iskolánk büszke arra, hogy idén is több tanulója és tanára részesült városi és intézményi kitűntetésben. A kitűntetések célja, hogy elismerjék

Ebédigénylés

Kedves Szülők!   2023. szeptember 4-től kezdődik az ebédeltetés az iskolában. Amennyiben szeretné gyermekét az

Tovább »