Az álom, mely álmodni késztet: Egy szív, mely a „farkasokat” „bárányokká” változtatja (Sztrenna 2024)

Rock&Roll bulival köszöntöttük gólyáinkat

2013.10.14.

A gólyatáborban még csak szárnyaikat bontogató, egymással ismerkedő új diákjaink hamar összeszoktak osztálytársaikkal és az iskolával is. A tanévkezdés óta beilleszkedtek, felvették a tempót, már egyikük sem téved el, ha meg kell találni egy-egy tantermet vagy irodát. Megírták első dolgozataikat, túl vannak az első feleléseken, és bizony ennyi idő alatt már barátságok is szövődtek. Itt volt az ideje, hogy az iskola hivatalosan is köszöntse, befogadja őket.

A belépő osztályok már szeptemberben szembesültek azzal, hogy október elején egy-egy bemutatkozó produkcióval kell előrukkolniuk. Az ötödik osztály az animátorokat, a hetedik osztály Miszler Odett 6.A osztályos tanulót, míg a 9.B osztály Staudinger Cintiát hívta segítségül a 10.H osztályból.

A gólyabál hetében az ünnepélyes köszöntés előtt kevésbé hivatalos formában is felavatják a gólyákat: a 11. évfolyam és a diákönkormányzat szervezésében vicces, játékos feladatokat kellett megoldaniuk a „szerencsés” kiválasztottaknak. Az ötödik osztályosok közül többen önként jelentkeztek a feladatokra, ilyenre még nem volt példa a korábbi években.

Október 11-én, pénteken aztán elérkezett az idő: a bált Hajdu Barbara, a diákönkormányzat elnöke nyitotta meg, melyet Lux Ambrus igazgató úr ünnepi beszéde követett. A belépő osztályok letették a gólyaesküt, majd ünnepélyes keretek között átvehették iskolánk címerét, valamint a felsőbb évesek ajándékait.

Míg a gólyák a produkcióikra készültek, addig a többi diák betekinthetett a rock ‘n’ roll történelmébe, majd mindenki nagy meglepetésére a Pa-di-di táncegyüttes lépett a színpadra egy fergeteges tánc-mixel.

A bemutatkozó előadások nagyon jól sikerülnek, mindhárom produkció hatalmas tapsot kapott a felsőbb évesektől, valamint az idén különösen nagy számban jelen lévő szülői közösségtől.

Az ünnepélyes műsor után igazi programkavalkád várt a diákokra: táncgép, társasjáték-terem, Guitar Hero-verseny, teaház, pókerterem, szalézi oratórium. A tornateremben DJ White szolgáltatta a talpalávalót, az iskola belső udvarán pedig hangulatos környezetben lehetőség nyílt a beszélgetésre, személyes találkozásra.

Nem maradt el a hagyományos bálkirály-és királynő választás sem. Az idei bálkirály Nagy András az 5.A, míg a bálkirálynő Keresztes Szilvia a 10.B osztályból. Jutalmuk egy-egy torta és emlékplakett, gratulálunk!

A program 21 óráig tartott. Köszönjük a diákönkormányzat és minden segítő lelkes munkáját!

A gólyabállal kapcsolatban képeket a képtárban, videókat pedig hamarosan a videótárban találtok!

Legfrissebb hírek

Elballagtunk (videó)

Ahogy a tavasz újra beköszönt, úgy érkezik el az az időszak is, amikor búcsút mondunk végzős diákjainknak. Idén is szentmisében

Április havi ebédbefizetés

IDEJE:   2024. április 8-9. (730-1500 óráig). HELYE:   Gazdasági iroda Teljes árú ebéd: 900 Ft/nap Kedvezményes árú ebéd: 450 Ft/nap PÓTBEFIZETÉS:   2024. április

Ideiglenes felvételi sorrend 2024

Örömmel tájékoztatjuk, hogy az ideiglenes felvételi névsor már elérhető. Kérjük, tekintse meg a listát, hogy megtudja, mely diákoknak van lehetőségük