"MINT A KOVÁSZ AZ EMBERISÉG CSALÁDJÁBAN: Laikusok dimenziója Don Bosco családjában" (Sztrenna 2023)

Örömkönnyes keringők – beszámoló a 2018-as szalagavató ünnepségről

2018.12.12.

Idén is megrendezésre került iskolánk talán legszebb ünnepélye, a szalagavató. Nem csoda, hogy intézményünk nagy hangsúlyt helyez a szalagtűzés méltó megünneplésére minden évben, hisz ez egy rendkívül fontos fordulópont végzőseink számára. Hamarosan búcsút kell venniük szeretett iskolájuktól, beleértve nevelőiket, társaikat és a legszebb pillanatokat is. Kezdetét veszi a nagybetűs élet, amiben legalább olyan jól helyt kell állniuk, ahogy a középiskolában.

Ilyenkor szinte az összes fiatal lázban ég a rendezvényt várva. A 11-esek a szervezés folytán, az iskola egy része abban a reményben, hogy színpadpakolás miatt elmarad a testnevelésóra, a másik az izgatottságtól, amelyet a műsor iránt érzett kíváncsiság szül; illetve természetesen az est főszereplői – összességében mindenért. A hölgyek ezerszer jobban izgulnak, hiszen mégiscsak egy napra hercegnőnek érezhetik magukat a csodálatos, habosbabos ruhákban. De a fiúknak is lehet okuk az aggodalomra, hiszen a lányok a táncparketten otthonosabban mozognak.

Az idei műsor magasra tette a mércét, ahogyan ezt az elmúlt években már megszokhattuk. Ebben nagy szerepet játszott Tafferner Ingrid igazgatónő, illetve Kuborczik Ildikó tanárnő munkája, akik teljes odaadással ügyeltek a koreográfiákra, és tanították be azokat a végzős diákoknak.

A ceremóniát a tizenkettedikesek ünnepélyes bevonulását követően az igazgatónő kezdte meg köszöntő beszédével, majd De Rossi atya megáldotta a szalagokat, ezután pedig a szalagtűzés következett. Műsorukat egy előkészületi videóval indították a diákok, majd egy csodálatos angol keringőt láthattunk a 12. H osztály előadásában. Nem csoda, hogy a legtöbb résztvevő szeme könnybe lábadt, ugyanis nem csak gyönyörű volt és különleges, de nagyon megható is. A 12. B osztálytáncával egy időutazásbon vehettünk részt, ahol felkutattuk a „Zafféry-padlás” titkait, és visszaidéztük a régi idők emlékeit – táncokban. Elsőként egy magyar néptáncot tekinthettünk meg, aminek nagy sikere volt, ugyanis napjainkban sajnos már nem túl népszerű ez a műfaj, ilyenkor azonban mégis jó visszanyúlni gyökereinkhez. Elmaradhatatlanná vált a XX. század 50-es-60-as éveinek rock and roll korszaka is, illetve időutazásunk során betekintést nyerhettünk a hip-hop stílusba, és természetesen az örökzöld latin táncokba is. A 12. H osztály kicsit másképp ragadta meg a feladatot, ugyanis Jeffrey Hornaday Tengerparti tinimozi című filmjének betétdalaira készítették produkciójukat. A film bárkit könnyen táncra perdít, rendkívül hangulatos és fiatalos, ezt pedig tökéletesen tükrözte a diákok előadása.

A 12. B osztály két részletben mutatta meg tánctudását a bámulatos bécsi keringőben, ám így is mindenkinek leesett az álla a cseppet sem átlagos produkciót látván. A műsor végéhez érve, a két osztály közös énekléssel zárt, illetve köszönetük kifejezéseképpen átadtak egy-egy szál virágot szüleiknek, tanáraiknak és az iskola dolgozóiknak. Végül pedig az est legmeghatóbb pontja következett, amikor a büszke szülők könnyes szemmel táncolhattak gyermekeikkel.

Bár nehéz lehet sokak számára elfogadni a tényt, hogy nem is igazán nevezhetjük őket már gyermekeknek, muszáj kimondanunk, hogy megtették az első lépéseket a felnőtté váláshoz. Ezen az úton természetesen szüleik mindvégig mellettük állnak majd, akiknek a szemében a „nagy végzősök” mindig is az ő féltett, egyetlen kincseik maradnak – akár ötven év múlva is.

SZABÓ ANNA 10.B

Szalagavató

Legfrissebb hírek

Oratórium Nyergesújfalu

Indul az oratórium!

Az oratórium? Szeretnénk bemutatni nektek az iskolánk oratóriumát, amely egy olyan hely, ahol a fiatalok jól érezhetik magukat, tanulhatnak, imádkozhatnak

Ebédigénylés

Kedves Szülők!   2023. szeptember 4-től kezdődik az ebédeltetés az iskolában. Amennyiben szeretné gyermekét az iskolai étkeztetésre felíratni, kérjük, 2023. augusztus

Gyászt jelző gyertya

Gyászhírek

                                    Gyászhírek  

Kitűntetések átadása az iskolai tanévzárón

Zafféry kitűntetések

Iskolánk büszke arra, hogy idén is több tanulója és tanára részesült városi és intézményi kitűntetésben. A kitűntetések célja, hogy elismerjék

Ebédigénylés

Kedves Szülők!   2023. szeptember 4-től kezdődik az ebédeltetés az iskolában. Amennyiben szeretné gyermekét az

Tovább »