"MINT A KOVÁSZ AZ EMBERISÉG CSALÁDJÁBAN: Laikusok dimenziója Don Bosco családjában" (Sztrenna 2023)

Nyári Oratórium

2019.05.30.

 • AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK 2020

Immár 14. éve rendezzük meg a Szalézi Nyári Oratóriumot, amely nagy népszerűségnek örvend Nyergesújfalun, táborozóink még a környék településeiről is érkeznek.  A nyári oratóriumra általános iskolás korú (7-15 év) fiatalok jelentkezhetnek, akik részére képzett animátorok és a szaléziak szerveznek színes programokat, mint például kézműves foglalkozás, sportversenyek, kirándulás, játékok, ének, tánc stb. A nyári oratórium egy keresztény ajánlat, hiszen a játék, és a szórakozás mellett az imádság, a különféle lelki programok, és a szentmise is fontos szerepet kap.

A kéthetes nyári oratórium időpontja:

 1. turnus: 2020. június 22-26.
 2. turnus: 2020. június 29 – július 03.

A nyári oratóriumra való jelentkezés kizárólag online regisztráció formájában történik, amelyet június 8-án 17:00-kor nyitunk meg, és a rendes regisztráció betelte után a várólistás regisztrációhoz találnak majd linket.

Az utóbbi hónapok eseményei miatt bizonyos intézkedések szükségesek ahhoz, hogy megfelelő táborozási feltételeket tudjunk biztosítani a résztvevők számára. Az idei nyár biztosan sokak számára nem megszokott módon alakul, így mi is néhány programban eltérünk a hagyományostól. Döntéseinket teljes mértékben a kormány előírásai, valamint a szalézi tartomány irányelvei alapján hoztuk meg, hiszen a kikapcsolódás, a vidámság és a lelki feltöltődés mellett most egészségünk megőrzése is fő céljaink között szerepel. Az idei évben a regisztrációs díj lehetőségeikhez mérten alakítható, 8000-10.000 Ft közötti összeg befizetése szükséges. A részvételi díj az idei évben más jellegű programokra és eszközökre lesz fordítva. Törekedünk arra, hogy minél több játékot a szabadban tudjunk megoldani, és csökkentjük a busszal való közlekedési alkalmakat. Ennek okán nem szervezünk strandnapot, de többször fogunk ellátogatni Péliföldszentkeresztre, amikor a szülők segítségét is szeretnék majd kérni az oda-, és visszajutáshoz. Egy alkalommal tervezünk távolabbi helyszínre buszos kirándulást, aznap is szabadtéren lennénk izgalmas kiscsoportos programlehetőségekkel. A regisztrációs díj egy részét tisztító-, és fertőtlenítő szerekre szánjuk, hogy a használati tárgyakat, a játékokat, a mosdókat, az öltözőket, a közösségi tereket folyamatosan tisztán tudjuk tartani, illetve például minden kiscsoport rendelkezzen kézfertőtlenítővel. Csökkentett létszámmal tervezünk (turnus/100fő), így a regisztráció után csupán egy visszaigazoló emailt fogunk küldeni, hogy a jelentkezése beérkezett, de a végleges döntésről a rendes regisztráció lezárta után fogunk értesítést küldeni. Törekedünk arra, hogy minél többen részt tudjanak venni a táborban, így különösen figyelünk majd, hogy helyet kapjanak azok is, akik kizárólag csak egy héten tudnak részt venni. Akik mindkettő héten szeretnének részt venni, azoknak jelezniük kell majd a regisztráció során, hogy az esetleges túljelentkezés miatt melyik turnusba szeretne mindenképpen bekerülni. Tehát elsődleges cél, hogy a gyermekeknek egy turnust mindenképpen tudjunk biztosítani, a fennmaradó helyeket pedig a jelentkezés sorrendjében töltjük fel.

Megértésükben és együttműködésükben bízva készülünk, és várjuk gyermekeit!

 • ELÉRHETŐSÉGEK

A nyári oratóriumot a Don Bosco Szaléziak, szalézi munkatársak és animátorok közreműködésével valósítjuk meg teljes mértékben önkéntes formában. Az alábbi elérhetőségeken szívesen állunk rendelkezésre kérdéseivel kapcsolatban.

Táborvezető

Nguyen Hai Ly Jakab SDB / +36 20 771 9011 / nyergesori@gmail.com

 

Regisztráció

Szanda Alexa / +36 30 183 4110 / nyergesori@gmail.com

 

Koordinátorok

Kurdi Kata / +36 20 377 3581 / nyergesori@gmail.com

Miszler Odett / +36 30 939 4373

Szabó Anna / +36 30 226 9746

 

 • REGISZTRÁCIÓ

AZ ŰRLAP KITÖLTÉSE ELŐTT KÉRJÜK, SZÁNJON PÁR PERCET AZ ALÁBBI INFORMÁCIÓK ELOLVASÁSÁRA!

 1. Kérjük, a regisztráció megkezdése előtt készítse elő gyermeke TAJ-kártyáját, valamint – amennyiben van – diákigazolványát.
 2. Kérjük, minden mezőt töltsön ki a megjelenő űrlapon!
 3. A TAJ-számot a következő tagolásban kell megadni: 123456789
 4. A telefonszámot a következő tagolásban kell megadni: 06301234567
 5. A jelentkezés leadásakor mindenképpen VALÓS e-mail címet és telefonszámot adjon meg! A regisztrációkor megadott e-mail címre küldjük a visszaigazoló levelet, melyben további hasznos információkat találnak majd. Kérjük, olyan telefonszámot adjon meg, melyen a tábor ideje alatt el tudjuk érni, ha bármilyen probléma merülne fel (programváltozás, baleset stb.).
 6. Amennyiben már most tudja, hogy gyermeke valamely tábornapon nem (vagy csak részben) tud részt venni, a megjegyzés rovatban jelezze felénk!
 7. Az előző évhez hasonlóan idén sem tudjuk figyelembe venni a csoportbeosztásra irányuló kérdéseket. Kérjük, ezt tartsák tiszteletben.

Nyári oratórium jelentkezés

Nyári Oratórium online várólista

 • EGÉSZSÉGÜGYI NYILATOZAT

A táborban való részvételhez egy ún. “egészségügyi nyilatkozatot” kell kitöltenie a szülőnek, melyben megerősíti, hogy gyermekének nincsen olyan betegsége, amely a közösségbe lépést meggátolhatná.

A letöltött, kinyomtatott dokumentumot kitöltve aláírva kell magával hoznia a tábor első napjára.

Gyermeke csak érvényes, aláírt nyilatkozattal vehet részt a táborban. Bár a vírus jelenléte már kevésbé jelentős, mégis különösen kérjük, hogy figyeljenek gyermekük egészségére, a nyilatkozat kitöltésekor legyenek körültekintők, vegyék figyelembe a többi táborozó gyermek és a szervezők egészségét is. FONTOS, hogy az aláírás keltezése maximum 3 nappal lehet korábbi, mint a turnus első napja.

Amennyiben az űrlap kitöltése közben, vagy a visszaigazoló levélben hibát észlel, kérjük, keressen minket elérhetőségeinken.

SZÜLŐI NYILATKOZAT LETÖLTÉSE

Legfrissebb hírek

Mit mondana most Don Bosco?

Mintegy 40 csapattal, vagyis közel 120 résztvevővel került megrendezésre az idei év Don Bosco háziversenye a Zafféry Károly Középiskolában január

Fogadóóra

Fogadóóra – 2024. február 1.

Kedves Szülők! Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a következő fogadóóra időpontja 2024. február 1. csütörtök lesz, 18:00 és 19:00 között. A fogadóóra célja, hogy