Az álom, mely álmodni késztet: Egy szív, mely a „farkasokat” „bárányokká” változtatja (Sztrenna 2024)

Nyári Oratórium

2019.05.30.

 • AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK 2020

Immár 14. éve rendezzük meg a Szalézi Nyári Oratóriumot, amely nagy népszerűségnek örvend Nyergesújfalun, táborozóink még a környék településeiről is érkeznek.  A nyári oratóriumra általános iskolás korú (7-15 év) fiatalok jelentkezhetnek, akik részére képzett animátorok és a szaléziak szerveznek színes programokat, mint például kézműves foglalkozás, sportversenyek, kirándulás, játékok, ének, tánc stb. A nyári oratórium egy keresztény ajánlat, hiszen a játék, és a szórakozás mellett az imádság, a különféle lelki programok, és a szentmise is fontos szerepet kap.

A kéthetes nyári oratórium időpontja:

 1. turnus: 2020. június 22-26.
 2. turnus: 2020. június 29 – július 03.

A nyári oratóriumra való jelentkezés kizárólag online regisztráció formájában történik, amelyet június 8-án 17:00-kor nyitunk meg, és a rendes regisztráció betelte után a várólistás regisztrációhoz találnak majd linket.

Az utóbbi hónapok eseményei miatt bizonyos intézkedések szükségesek ahhoz, hogy megfelelő táborozási feltételeket tudjunk biztosítani a résztvevők számára. Az idei nyár biztosan sokak számára nem megszokott módon alakul, így mi is néhány programban eltérünk a hagyományostól. Döntéseinket teljes mértékben a kormány előírásai, valamint a szalézi tartomány irányelvei alapján hoztuk meg, hiszen a kikapcsolódás, a vidámság és a lelki feltöltődés mellett most egészségünk megőrzése is fő céljaink között szerepel. Az idei évben a regisztrációs díj lehetőségeikhez mérten alakítható, 8000-10.000 Ft közötti összeg befizetése szükséges. A részvételi díj az idei évben más jellegű programokra és eszközökre lesz fordítva. Törekedünk arra, hogy minél több játékot a szabadban tudjunk megoldani, és csökkentjük a busszal való közlekedési alkalmakat. Ennek okán nem szervezünk strandnapot, de többször fogunk ellátogatni Péliföldszentkeresztre, amikor a szülők segítségét is szeretnék majd kérni az oda-, és visszajutáshoz. Egy alkalommal tervezünk távolabbi helyszínre buszos kirándulást, aznap is szabadtéren lennénk izgalmas kiscsoportos programlehetőségekkel. A regisztrációs díj egy részét tisztító-, és fertőtlenítő szerekre szánjuk, hogy a használati tárgyakat, a játékokat, a mosdókat, az öltözőket, a közösségi tereket folyamatosan tisztán tudjuk tartani, illetve például minden kiscsoport rendelkezzen kézfertőtlenítővel. Csökkentett létszámmal tervezünk (turnus/100fő), így a regisztráció után csupán egy visszaigazoló emailt fogunk küldeni, hogy a jelentkezése beérkezett, de a végleges döntésről a rendes regisztráció lezárta után fogunk értesítést küldeni. Törekedünk arra, hogy minél többen részt tudjanak venni a táborban, így különösen figyelünk majd, hogy helyet kapjanak azok is, akik kizárólag csak egy héten tudnak részt venni. Akik mindkettő héten szeretnének részt venni, azoknak jelezniük kell majd a regisztráció során, hogy az esetleges túljelentkezés miatt melyik turnusba szeretne mindenképpen bekerülni. Tehát elsődleges cél, hogy a gyermekeknek egy turnust mindenképpen tudjunk biztosítani, a fennmaradó helyeket pedig a jelentkezés sorrendjében töltjük fel.

Megértésükben és együttműködésükben bízva készülünk, és várjuk gyermekeit!

 • ELÉRHETŐSÉGEK

A nyári oratóriumot a Don Bosco Szaléziak, szalézi munkatársak és animátorok közreműködésével valósítjuk meg teljes mértékben önkéntes formában. Az alábbi elérhetőségeken szívesen állunk rendelkezésre kérdéseivel kapcsolatban.

Táborvezető

Nguyen Hai Ly Jakab SDB / +36 20 771 9011 / nyergesori@gmail.com

 

Regisztráció

Szanda Alexa / +36 30 183 4110 / nyergesori@gmail.com

 

Koordinátorok

Kurdi Kata / +36 20 377 3581 / nyergesori@gmail.com

Miszler Odett / +36 30 939 4373

Szabó Anna / +36 30 226 9746

 

 • REGISZTRÁCIÓ

AZ ŰRLAP KITÖLTÉSE ELŐTT KÉRJÜK, SZÁNJON PÁR PERCET AZ ALÁBBI INFORMÁCIÓK ELOLVASÁSÁRA!

 1. Kérjük, a regisztráció megkezdése előtt készítse elő gyermeke TAJ-kártyáját, valamint – amennyiben van – diákigazolványát.
 2. Kérjük, minden mezőt töltsön ki a megjelenő űrlapon!
 3. A TAJ-számot a következő tagolásban kell megadni: 123456789
 4. A telefonszámot a következő tagolásban kell megadni: 06301234567
 5. A jelentkezés leadásakor mindenképpen VALÓS e-mail címet és telefonszámot adjon meg! A regisztrációkor megadott e-mail címre küldjük a visszaigazoló levelet, melyben további hasznos információkat találnak majd. Kérjük, olyan telefonszámot adjon meg, melyen a tábor ideje alatt el tudjuk érni, ha bármilyen probléma merülne fel (programváltozás, baleset stb.).
 6. Amennyiben már most tudja, hogy gyermeke valamely tábornapon nem (vagy csak részben) tud részt venni, a megjegyzés rovatban jelezze felénk!
 7. Az előző évhez hasonlóan idén sem tudjuk figyelembe venni a csoportbeosztásra irányuló kérdéseket. Kérjük, ezt tartsák tiszteletben.

Nyári oratórium jelentkezés

Nyári Oratórium online várólista

 • EGÉSZSÉGÜGYI NYILATOZAT

A táborban való részvételhez egy ún. “egészségügyi nyilatkozatot” kell kitöltenie a szülőnek, melyben megerősíti, hogy gyermekének nincsen olyan betegsége, amely a közösségbe lépést meggátolhatná.

A letöltött, kinyomtatott dokumentumot kitöltve aláírva kell magával hoznia a tábor első napjára.

Gyermeke csak érvényes, aláírt nyilatkozattal vehet részt a táborban. Bár a vírus jelenléte már kevésbé jelentős, mégis különösen kérjük, hogy figyeljenek gyermekük egészségére, a nyilatkozat kitöltésekor legyenek körültekintők, vegyék figyelembe a többi táborozó gyermek és a szervezők egészségét is. FONTOS, hogy az aláírás keltezése maximum 3 nappal lehet korábbi, mint a turnus első napja.

Amennyiben az űrlap kitöltése közben, vagy a visszaigazoló levélben hibát észlel, kérjük, keressen minket elérhetőségeinken.

SZÜLŐI NYILATKOZAT LETÖLTÉSE

Legfrissebb hírek

Június havi ebédbefizetés

IDEJE:   2024. június 4-5. (730-1500 óráig). HELYE:   Gazdasági iroda Teljes árú ebéd: 900 Ft/nap Kedvezményes árú ebéd: 450 Ft/nap Vagy a szalezi-zaffery.qb.hu weboldalon. Havi étlap

Elballagtunk (videó)

Ahogy a tavasz újra beköszönt, úgy érkezik el az az időszak is, amikor búcsút mondunk végzős diákjainknak. Idén is szentmisében

Április havi ebédbefizetés

IDEJE:   2024. április 8-9. (730-1500 óráig). HELYE:   Gazdasági iroda Teljes árú ebéd: 900 Ft/nap Kedvezményes árú ebéd: 450 Ft/nap PÓTBEFIZETÉS:   2024. április