"MINT A KOVÁSZ AZ EMBERISÉG CSALÁDJÁBAN: Laikusok dimenziója Don Bosco családjában" (Sztrenna 2023)

Még nem búcsúzunk…

2021.04.29.

Kedves érettségiző, 12.A, 12.B és 12.C osztályos Diákjaink! Kedves Végzőseink!
Amikor tavaly rendhagyó módon kellett búcsúznunk a végzős osztályoktól, még talán azt remélhettük, hogy ez többet nem történhet meg velünk. De immár több mint egy éve tart a járvány okozta, tanárnak-diáknak egyaránt furcsa, szokatlan helyzet.
Tudomásul vettük a szigorításokat, a bezárásokat, a digitális oktatást, a közösségek, barátok elválasztását egymástól és még sorolhatnám, mi mindent. Tudjuk, hogy a legfontosabb mindannyiunk számára az egészségünk védelme, s ezért mindent meg is tettünk és teszünk, de közben nem mehetünk el amellett, hogy számotokra itt a tanév vége, hétfőn megkezdődik az érettségi.
Mégis… valami hiányzik….Elmaradnak a ballagások, nincsenek szerenádok… Egyelőre!
Tudom, hogy mennyi mindenről maradtatok le az elmúlt több mint egy évben, még ha igyekeztünk is – és igyekszünk a jövőben is- minden olyan eseményt megtartani, ami megismételhetetlen egy diák életében. Tudom, milyen hálásak voltatok például azért, hogy előrehoztuk a szalagavató időpontját, s a siker érdekében pedig apait-anyait beletett tanár-diák a felkészülésbe. Megérte….Nem csak szüleiteket tettétek boldoggá, hanem ti is egy életre szóló élménnyel lettetek gazdagabbak.
Bizony nem mindig alakulnak elképzeléseink szerint a dolgok. Néha nem tehetünk mást, mint hogy alkalmazkodunk a körülményekhez. Senki ne keseredjen azonban el, hisz a nehézségek, az akadályok nem feltétlen jelentik álmaitok feladását. Talán még inkább megerősítenek, elszánttá tesznek Benneteket. Bizton állítom, hogy életetek során még számtalanszor fogtok akadályokba ütközni. Az élet már csak ilyen.
A sors mostanában valóban nem volt kegyes hozzátok, de talán abban segített, hogy érettebben, felkészültebben lépjetek majd át a nagybetűs életbe.
Kedves érettségiző Diákjaink!
Engedjétek meg, hogy a nevetekben is megköszönjem iskolánk tanárainak és minden dolgozójának odaadó munkáját, a fenntartónak pedig a háttér, a feltételek biztosítását !
Kedves Kollégák!
Tudom, sokszor nehéz, de mégis örömteli feladat volt Érettségizőinket idáig eljuttatni. Köszönöm a tartalmas, türelmes, következetes munkátokat. Köszönöm mindazt a törődést, szeretetet, aggódást, amit a gimnáziumi évek alatt kaptak ezek a fiatalok. Most viszont útjukra kell engednünk őket. Innentől kezdve már ők veszik kezükbe az irányítást!
Külön köszönettel tartozom az osztályfőnököknek, akik érdekeiteket messzemenően szem előtt tartva, fáradtságot nem ismerő lelkesedéssel töltötték be ezt a rájuk bízott, örömteli, de nehéz feladatot.
Iskolánk valamennyi dolgozója nevében kívánok Nektek sok sikert az elkövetkezendő hetek vizsgáihoz.
Nyergesújfalu, 2021.április 29.
Tafferner Ingrid
igazgató

Legfrissebb hírek

Oratórium Nyergesújfalu

Indul az oratórium!

Az oratórium? Szeretnénk bemutatni nektek az iskolánk oratóriumát, amely egy olyan hely, ahol a fiatalok jól érezhetik magukat, tanulhatnak, imádkozhatnak

Ebédigénylés

Kedves Szülők!   2023. szeptember 4-től kezdődik az ebédeltetés az iskolában. Amennyiben szeretné gyermekét az iskolai étkeztetésre felíratni, kérjük, 2023. augusztus

Gyászt jelző gyertya

Gyászhírek

                                    Gyászhírek  

Kitűntetések átadása az iskolai tanévzárón

Zafféry kitűntetések

Iskolánk büszke arra, hogy idén is több tanulója és tanára részesült városi és intézményi kitűntetésben. A kitűntetések célja, hogy elismerjék

Ebédigénylés

Kedves Szülők!   2023. szeptember 4-től kezdődik az ebédeltetés az iskolában. Amennyiben szeretné gyermekét az

Tovább »