Az álom, mely álmodni késztet: Egy szív, mely a „farkasokat” „bárányokká” változtatja (Sztrenna 2024)

Járványügyi protokoll

2020.08.31.

ZAFFÉRY KÁROLY SZALÉZI KÖZÉPISKOLA

2536 Nyergesújfalu, Kossuth Lajos u. 63.

Tel.: 33/504-210, 504-211, 504-380. Fax:504-381.

E-mail: iskola@zaffery-szalezi.hu

OM azonosító: 200047

A COVID-19 vírus miatt az EMMI 2020. augusztus 22-én megjelent intézkedési terve, valamint a Szalézi Intézményfenntartó által készített protokoll alapján a következő egészségügyi eljárások lépnek életbe 2020. szeptember 1-től a Zafféry Károly Szalézi Középiskolában.

1. Az iskola épületébe csak az a tanuló és dolgozó léphet be, aki teljesen egészséges.
2. Amennyiben a tanuló vagy dolgozó COVID tüneteit mutatja, köteles azonnal jelezni az iskolának, és otthon maradni. Amennyiben ezt elmulasztja, fegyelmi eljárás indul ellene.
3. Az iskola épületébe a belépés kizárólag a főbejáraton történik, és az ott elhelyezett fertőtlenítő használata kötelező. Ezenkívül minden diák lázát érintésmentes lázmérővel megmérjük. Lázas személy (37,5 0Cfelett) nem léphet az intézmény területére.
4. Minden iskolába belépő köteles maszkot magánál tartani, és az előírt helyzetekben viselni. Az osztálytermekben nem kötelező a maszk használata, de amennyiben bármelyik pedagógus, saját biztonsága érdekében megköveteli a maszk viselését, kérem, hogy a diákok legyenek együttműködőek. Maszkot az intézmény biztosítani nem tud, erről minden tanulónak egyénileg kell gondoskodnia!
5. A közvetlen fizikai kontaktust el kell kerülni, amennyiben a közösségi tereken, a folyosón lehetséges, megfelelő távolságot kell tartani, és ha nagyobb tömeg van, a maszkot fel kell venni.
6. A mosdó használata után a kihelyezett fertőtlenítőt használni kell! A gyakori kézmosás elengedhetetlen.
7. A tanulói számítógépekkel felszerelt termekbe való belépéskor mindenkinek alaposan fertőtleníteni kell a kezét a kihelyezett kézfertőtlenítővel. Az informatika teremben tartott órák alatt a maszk használata kötelező!!!
8. Tüsszentés, köhögés esetén papír zsebkendő használata ajánlott, amelyet használat után azonnal el kell dobni, majd kezet kell mosni.
9. Az ideiglenesen kialakított ebédlőben-később a menzán is- egyszerre csak korlátozott számú ember tartózkodhat, ezért 2 sávban határoztuk meg az ebédeltetés idejét, 5-8. és 9-12. évfolyamon. E célból ideiglenesen 2x 20 perces szünetet iktatunk be a tanítási órák közé, 5. és 6. óra után, fokozott tanári felügyelet mellett. Kérjük a diákokat, hogy minél gyorsabban ebédeljenek meg, hogy idejében tudjon mindenki az ételhez jutni. A sorakozásnál lehetőség szerint tartsanak kellő távolságot! Ez vonatkozik a büfére is.
10. Folyamatosan kísérjék figyelemmel a járványügyi előírások változásait a hivatalos források, valamint az iskola honlapja és a Facebook oldala segítségével.

Kiegészítés Fenntartói utasítás alapján:
– Pozitív Covid-teszt esetén az érintett személy (tanuló, pedagógus, egyéb alkalmazott) az intézmény területére csak akkor léphet, ha negatív tesztet produkál.
– Pozitív Covid-teszttel rendelkező személlyel szoros kontaktusban (zárt légtérben, 15 percnél hosszabb ideig, másfél méternél kisebb távolságban tartózkodók) lévők, két hétig önkéntes karanténba vonulnak.
– Azon tanulók, pedagógusok és egyéb alkalmazottak számára, akik a fenti két csoportba nem tartoznak, munkaköri kötelesség az intézményben való megjelenés.
– A leadott adatok alapján az EMMI megvizsgálja, hogy szükséges-e elrendelni az intézményben más munkarendet. A tanulók a tantermen kívüli, digitális munkarend elrendelését követő naptól az iskolát oktatási célból nem látogathatják.

– Esetleges online oktatás esetén a digitális munkarendre korábban (tavasszal) elfogadott szabályok vonatkoznak.

Szülő, kísérő, idegen személy szeptember 15-től nem léphet be köznevelési intézmény területére. 

Hiányzások igazolása: Idézet az intézkedési tervből: 2.1. „Az a gyermek, tanuló vagy pedagógus, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, a háziorvos, a kezelőorvos igazolásával vagy kórházi zárójelentéssel mehet újra az intézménybe. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.”

Takarítás, fertőtlenítés Intézményeink épületeiben a miniszteri levélben leírtaknak megfelelően végezzünk fertőtlenítést.
Kollégáim nevében is köszönöm megértésüket, együttműködésüket mindannyiunk biztonsága érdekében!

Nyergesújfalu, 2020. szeptember 15.

Tafferner Ingrid

igazgató

Covid nyilatkozat letöltése

 

 

                       

 

Legfrissebb hírek

Április havi ebédbefizetés

IDEJE:   2024. április 8-9. (730-1500 óráig). HELYE:   Gazdasági iroda Teljes árú ebéd: 900 Ft/nap Kedvezményes árú ebéd: 450 Ft/nap PÓTBEFIZETÉS:   2024. április

Ideiglenes felvételi sorrend 2024

Örömmel tájékoztatjuk, hogy az ideiglenes felvételi névsor már elérhető. Kérjük, tekintse meg a listát, hogy megtudja, mely diákoknak van lehetőségük

Anne Frank kiállítás – időpontfoglalás

Kedves Látogatóink! Örömmel jelentjük be, hogy a várt Anne Frank kiállítás online időpontfoglaló felülete elkészült. A kiállítás április 16-tól május 3-ig látogatható,