Az álom, mely álmodni késztet: Egy szív, mely a „farkasokat” „bárányokká” változtatja (Sztrenna 2024)

Keresés
Close this search box.

FELVÉTELI JELENTKEZÉS!

2020.01.20.

Az egyéni jelentkezés menete a 2019/2020. tanévben zajló középfokú felvételi eljárás során

 1. január 9.

A középfokú felvételi eljárásban a felvételi lapok (tanulói adatlap és jelentkezési lapok) kitöltését főszabályként a jelentkező általános iskolája végzi. Ettől eltérő esetben egyéni jelentkezés benyújtására kerül sor. A felvételi lapok egyéni kitöltése az alábbiak szerint kezdeményezhető.

 • a)A felvételi lapok kitöltését a jelentkező, illetve a szülő önállóan is kezdeményezheti, ha a jelentkező:
  • aa)a középiskola kilencedik évfolyamánál alacsonyabb évfolyamára (tehát 6, vagy 8 évfolyamos gimnáziumba) jelentkezik
  • ab) általános iskolája többcélú intézmény (általános iskolai mellett középfokú iskolai alapfeladatot is ellát), és a jelentkező a felvételi eljárás során nem kizárólag a saját intézményébe kíván jelentkezést benyújtani.
 • b)A felvételi lapok kitöltését a jelentkezőnek, illetve a szülőnek önállóan kell kezdeményeznie, ha a jelentkezőnek jelenleg magyarországi általános iskolával nincs tanulói jogviszonya, azaz:
  • ba)a jelentkező jelenleg külföldi intézménnyel áll tanulói jogviszonyban, vagy
  • bb)a jelentkező jelenleg egy magyarországi középfokú iskolával áll tanulói jogviszonyban.

Az egyéni jelentkezés során a felvételi lapokat (tanulói adatlap és jelentkezési lap(ok)) a jelentkezőnek, illetve a szülőnek a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program egyéni jelentkezők számára létrehozott felületén kell előállítani, majd kinyomtatva továbbítani kell a továbbtanulásra kiszemelt középfokú iskolákba, illetve az Oktatási Hivatalba.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség, ezért NE HASZNÁLJÁK az interneten különböző honlapokon megtalálható, korábbi tanévi felvételi lap nyomtatványokat, illetve az általános iskolák 8. évfolyamos tanulói számára készült (az általános iskola és a szülők közötti egyeztetést szolgáló) általános iskolai adatbegyűjtő lapokat.

A egyéni jelentkezők számára létrehozott program használata során az alábbi eljárást kell követni:

 1. Hozzanak létre egy felhasználói jogosultságot a program bejelentkezési oldalán a Regisztráció linkre kattintva. (Amennyiben már korábban regisztráltak az Oktatási Hivatal honlapján, úgy ezt a lépést kihagyhatják, és a korábban létrehozott jogosultsággal használhatják a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő programot.)
 2. A létrehozott jogosultsággal lépjenek be a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program egyéni jelentkezők számára létrehozott felületére.
 3. A programba belépve a bal felső sarokban látható Súgó gombra kattintva töltsék le, és alaposan tanulmányozzák át a program felhasználói útmutatóját.
 4. A felhasználói útmutatóban leírt módon rögzítsék a tanuló(ka)t és jelentkezéseiket a programban.
  A program lehetőséget biztosít arra, hogy egy jogosultsággal több tanuló jelentkezéseit is kezeljék.A felhasználói útmutatóban leírt módon adhatják meg a tanuló:
 • a) általános iskolájának adatait (nem kötelező)
 • b) személyes és értesítési adatait
 • c) tanulmányi adatait
 • d) továbbtanulási adatait (a megjelölni kívánt tanulmányi területeket, és ezek sorrendjét).
 1. Fontos, hogy minden tanulót csak egyszer rögzítsenek a KIFIR rendszerben, és egy tanulói adatlapon rögzítsék az összes megjelölni kívánt tanulmányi területet. Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy amennyiben egy tanulót többször is rögzítenek a KIFIR rendszerben, úgy az akadályozza a tanuló adatainak és jelentkezéseinek feldolgozását.
 2. Oktatási azonosítóval nem rendelkező tanulókszámára a középfokú felvételi eljárásban szükséges azonosító számot a program automatikusan biztosítja a kitöltés során a felhasználói útmutatóban leírtak szerint. Annak külön igénylése nem szükséges a felvételi eljárás során.
 3. A szükséges adatok megadása után az adatokat véglegesíteni kell, majd a programból ki kell nyomtatni a felvételi lapokat.(Kérjük, hogy a dokumentumok egy-egy példányát nyomtatva, vagy pdf formátumban mentve őrizzék meg a felvételi eljárás végéig.)
 4. A felvételi lapokat írják alá, majd(célszerűen könyvelt postai küldeményként) legkésőbb 2020. február 19-én (éjfélig) adják postára
  a) a jelentkezési lapo(ka)t a középfokú iskolá(k)ba a jelentkezési lapon megjelölt cím(ek)re
  b) a tanulói adatlapot a hivatal győri feldolgozó központjába – Oktatási Hivatal 9001 Győr, Pf. 694.
  Tájékoztató a felvételi lapok aláírásáról

Kérjük, hogy a felvételi eljárással kapcsolatban, tanulmányozzák át az Oktatási Hivatal honlapján a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Tájékoztató felvételizőknek/Felvételi a középfokú iskolákban a 2019/2020. tanévben menüpont alól letölthető tájékoztató kiadványunkat. A kiadvány részletes áttekintést nyújt a felvételi eljárás menetéről és az eljáráshoz kapcsolódó határidőkről.

A középfokú beiskolázással kapcsolatban – a külföldi és a külföldről hazatérő jelentkezőket érintő – leggyakrabban előforduló kérdéseket és válaszokat a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Tájékoztató felvételizőknek/Tájékoztató a külföldi jelentkezőknek című cikkben érhetik el.

A középfokú felvételi eljárás feladatainak időrendi áttekintése a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Tájékoztató felvételizőknek/Aktuális beiskolázási időszak (2019/2020. tanév)/A beiskolázással kapcsolatos feladatok, határidők a 2019/2020. tanévben, és a feladatok időrendi áttekintése útvonalon elérhető cikkből tölthető le.

A középfokú felvételi eljárásra vonatkozó jogszabályok, közlemények szintén a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás menüpontban, a Jogszabályok, közlemények linkre kattintva érhetők el.

 

Legfrissebb hírek

Június havi ebédbefizetés

IDEJE:   2024. június 4-5. (730-1500 óráig). HELYE:   Gazdasági iroda Teljes árú ebéd: 900 Ft/nap Kedvezményes árú ebéd: 450 Ft/nap Vagy a szalezi-zaffery.qb.hu weboldalon. Havi étlap

Elballagtunk (videó)

Ahogy a tavasz újra beköszönt, úgy érkezik el az az időszak is, amikor búcsút mondunk végzős diákjainknak. Idén is szentmisében