"MINT A KOVÁSZ AZ EMBERISÉG CSALÁDJÁBAN: Laikusok dimenziója Don Bosco családjában" (Sztrenna 2023)

Érettségi hírek

2020.04.10.

“Maruzsa Zoltán Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelési államtitkár a tegnapi sajtótájékoztatóján bejelentette: az oktatási akciócsoport foglakozott az érettségi kérdésével, javaslatuk pedig az, hogy az érettségit úgy kell megszervezni, hogy a járványügyi helyzetnek és a felvételinek is megfeleljenek.

Az érettségi Magyarországon egyben felvételi is, ha nincs százalékos eredmény, akkor nem lehet méltányos módon rangsorolni, így az írásbeliket megtartaná a kormány május 4-től. Döntés még nincsen, azt jövő hétre ígérte az államtitkár. Ha ez a javaslat végleges lesz, az írásbeli vizsgákat 14 nap alatt le lehet majd bonyolítani – mondta Maruzsa Zoltán.

Azoknak, akik nem felvételiznek idén, lehetőséget biztosítanának, hogy visszalépjenek a vizsgától és az előrehozott érettségiket sem tartanák meg. Így 30 ezerrel kevesebb érettségit kéne lebonyolítani. Ha valaki pedig befizette az érettségi díját, de nem vizsgázik, annak az állam visszatéríti majd az összeget – mondta az államtitkár. Azt is kiemelte, hogy a másfél méteres távolságot tartva megszervezett írásbelik helyszíneivel nem lesz gond, hiszen ha ilyen módon tartják a vizsgákat, a szükséges termeket tudják biztosítani a távoktatás miatt felszabadult intézményekben.”

(forrás: Eduline)

Kérek tehát mindenkit, hogy továbbra is készüljön lelkiismeretesen a vizsgákra.

Amint dönt a kormány, úgy az iskolavezetés is összeül és meghozza a megfelelő intézkedéseket.

Addig is töltésetek pihenéssel a szünidőt! 

A Szülőknek ezúton is köszönöm az eddigi támogatást, biztatást, segítséget!

Együtt sikerülhet csak!! Köszönöm!

Áldott, békés Húsvétot!

Tafferner Ingrid

igazgató

Legfrissebb hírek

Szülők-nevelők bálja plakát

Szülők-nevelők bálja

Kedves Szülők! Örömmel meghívunk titeket a Zafféry Iskola Szülők-Nevelők Báljára, amelyet 2023. február 18-án 19 órától rendezünk meg az iskolában.

Őszi játéknap

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek! Biztosan többen láttátok már, hogy elindult a jelentkezés az idei őszi játéknapunk!  November 19-én várjuk a

December havi ebédbefizetés

EBÉDBEFIZETÉS IDEJE:   2022. december 06-07. (730-1500 óráig). Helye:   Gazdasági iroda PÓTBEFIZETÉS:   2022. december 12-13. (730-1500 óráig) vagy a QB online felületén Telefon: