Az álom, mely álmodni késztet: Egy szív, mely a „farkasokat” „bárányokká” változtatja (Sztrenna 2024)

Keresés
Close this search box.

Iskolánk Új Kapuja a Tudás Világába: NAVA-pont

2024.03.13.

Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy iskolánk csatlakozott a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) hálózatához, mint hivatalos NAVA-pont. Ez a fejlesztés új dimenziókat nyit meg diákjaink és tanáraink számára az oktatás és a tanulás terén.

A Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) egyedülálló kincsestár, amely a magyar televíziózás és rádiózás történetét öleli fel. Az archívum digitális formában teszi hozzáférhetővé a magyarországi közszolgálati csatornák és a legnagyobb lefedettségű kereskedelmi televíziók műsorait, így a diákok és tanárok számára is könnyen elérhetővé válik a hazai audiovizuális örökség.

Miért Fontos Ez Számunkra?

  1. Közvetlen Hozzáférés: Mint NAVA-pont, iskolánk közvetlen hozzáférést biztosít a diákoknak és tanároknak a magyar audiovizuális örökség gazdag gyűjteményéhez, ami elősegíti az interaktív és vizuális tanulást.

  2. Oktatási Eszköz: A NAVA archívumában található anyagok kiválóan integrálhatók a tantervbe, lehetővé téve a diákok számára, hogy a történelmi eseményeket és kulturális alkotásokat saját szemükkel láthassák.

  3. Kutatási Projektek: A diákok számára rendkívüli lehetőséget nyújt a NAVA-pont a tudományos és kreatív projektekhez, hiszen széles körű forrásanyag áll rendelkezésükre kutatásaikhoz.

  4. A Jövő Öröksége: A NAVA-ponton keresztül diákjaink aktív részesei lehetnek a magyar kulturális örökség megőrzésének és alakításának.

Iskolánk néhány éve elkötelezetten halad az értelmes digitalizáció irányába. A tantermek okos tévékkel történő felszerelése közben figyelünk az értelmes tartalom elérhetővé tételére is. Azon leszünk, hogy a NAVA-pont kínálta lehetőségeket is a lehető legjobban felhasználjuk az oktatásban.

Legfrissebb hírek

Június havi ebédbefizetés

IDEJE:   2024. június 4-5. (730-1500 óráig). HELYE:   Gazdasági iroda Teljes árú ebéd: 900 Ft/nap Kedvezményes árú ebéd: 450 Ft/nap Vagy a szalezi-zaffery.qb.hu weboldalon. Havi étlap

Elballagtunk (videó)

Ahogy a tavasz újra beköszönt, úgy érkezik el az az időszak is, amikor búcsút mondunk végzős diákjainknak. Idén is szentmisében