"MINT A KOVÁSZ AZ EMBERISÉG CSALÁDJÁBAN: Laikusok dimenziója Don Bosco családjában" (Sztrenna 2023)

Don Bosco háziverseny 2022

DON BOSCO HÁZIVERSENY A ZAFFÉRY KÁROLY SZALÉZI KÖZÉPISKOLÁBAN

 

„Tegyetek mindent szeretetből, semmit sem kényszerből.” ( Szalézi Szent Ferenc)

Az idei év sztrennája is része volt annak az 50 kérdésnek, melyet Derossi atya, az iskola nevelési igazgatója állított össze az idei Don Bosco háziversenyre.

A szaléziak rendje 2022-ben jubileumi évet hirdetett emlékezve, hogy Szalézi Szent Ferenc négyszáz évvel ezelőtt, 1622. december 28-án hunyt el és akiről Bosco Szent János elnevezte a rendet.

Szalézi Szent Ferenc halálának 400. évfordulójának évében az ő élete, munkássága, lelkisége, szalézi vonatkozása volt a háziverseny témája. Külön érdekesség, hogy éppen liturgikus emléknapján, január 24-én vehettek részt diákjaink ezen a játékos megemlékezésen.

Az elmúlt hetek hittanórái a készület jegyében zajlottak. Bár sok a beteg, mégis 44 csapat, mintegy 150 résztvevővel csatlakozott, hogy Kahoot feladatsorban adjanak számot felkészült tudásukról. A kivetített játék mobiltelefonos csatlakozása után megkezdődött az 50 kérdésből álló versenyjáték, ahol négy lehetőség közül választhatták ki a résztvevő csapatok a helyes megoldást. Bár 30 másodpercnyi ideje mindenkinek volt, de a gyors reakció előnyt jelentett. Az imádság keretezte hittan háziverseny közösségben, vidámságban, összpontosításban, egymásra figyelésben telt, melynek végén kínálásként pogácsa és egyéb apró péksütemények kerültek az asztalra.

Az eredmények két kategóriában ( 5-8. és 9-12. osztály) kerülnek meghirdetésre a csütörtöki Don Bosco ünnepségen.

Bakonyi Loretta

hitoktató

 

SZALÉZI SZENT FERENC IMÁJA

Uram, taníts meg engem igaz nagylelkűségre!

Taníts meg, hogy úgy szolgáljak neked,

ahogy azt megérdemled,

hogy számolgatás nélkül adjak,

sebeket észre sem véve harcoljak,

pihenés nélkül munkálkodjak,

s feláldozzam magam

minden jutalom reménye nélkül,

csak azért, hogy akaratodat teljesítsem!

Ámen.

 

Legfrissebb hírek

Mit mondana most Don Bosco?

Mintegy 40 csapattal, vagyis közel 120 résztvevővel került megrendezésre az idei év Don Bosco háziversenye a Zafféry Károly Középiskolában január

Fogadóóra

Fogadóóra – 2024. február 1.

Kedves Szülők! Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a következő fogadóóra időpontja 2024. február 1. csütörtök lesz, 18:00 és 19:00 között. A fogadóóra célja, hogy