Az álom, mely álmodni késztet: Egy szív, mely a „farkasokat” „bárányokká” változtatja (Sztrenna 2024)

Christmas is all around oder es weihnachtet schon…

2017.12.22.

Az ünnepekre jó várakozni. Különösen igaz ez a karácsonyra, amit még különlegesebbé tesz az adventi készülődés.

Ennek fontos eseménye iskolánkban a – már hagyománnyá vált – idegen nyelvi teadélután, amelyet ebben az évben december 19-én, kedden rendeztünk meg.

A korábbi szokással ellentétben idén együtt ünnepeltek az angolt és németet első nyelvként tanuló diákok. A vidám délután fő programpontja egy játékos csapatverseny volt, amiben kicsik és nagyok, angolosok és németesek vegyesen vettek részt. A közös munkára igencsak szükség volt, mert a diákoknak a karácsonyra vonatkozó angol, ill. német kérdésekre kellett válaszolniuk.

A jó hangulatot néhány vállalkozó szellemű nyelvi csoport szereplése fokozta, akik angol és német nyelvű karácsonyi dalokat adtak elő. A közös nótázásba nem volt nehéz bevonni a többieket sem, és a Last Christmas, a Stille Nacht, a Christmas Tree, az In der Weihnachtsbäckerei és a Jingle Bells című dalokat mindenki együtt énekelte.

Egy teadélután nem lehet igazi finomságok nélkül: az elmaradhatatlan tea mellett itt narancs, mézeskalács, sós és édes perecek, hamisítatlan angol teasütemények várták a résztvevőket.

Nagyon köszönjük a szervezést, a felkészítést és a verseny összeállítását  Bodainé Szabó Katalin, Szentgyörgyi Kinga, Szőke Erika és Vachajáné  Kisgyőri Szilvia tanárnőknek.

Merry Christmas & Frohe Weihnachten!

Képek

Legfrissebb hírek

Április havi ebédbefizetés

IDEJE:   2024. április 8-9. (730-1500 óráig). HELYE:   Gazdasági iroda Teljes árú ebéd: 900 Ft/nap Kedvezményes árú ebéd: 450 Ft/nap PÓTBEFIZETÉS:   2024. április

Ideiglenes felvételi sorrend 2024

Örömmel tájékoztatjuk, hogy az ideiglenes felvételi névsor már elérhető. Kérjük, tekintse meg a listát, hogy megtudja, mely diákoknak van lehetőségük

Anne Frank kiállítás – időpontfoglalás

Kedves Látogatóink! Örömmel jelentjük be, hogy a várt Anne Frank kiállítás online időpontfoglaló felülete elkészült. A kiállítás április 16-tól május 3-ig látogatható,