"MINT A KOVÁSZ AZ EMBERISÉG CSALÁDJÁBAN: Laikusok dimenziója Don Bosco családjában" (Sztrenna 2023)

Christmas is all around oder es weihnachtet schon…

2017.12.22.

Az ünnepekre jó várakozni. Különösen igaz ez a karácsonyra, amit még különlegesebbé tesz az adventi készülődés.

Ennek fontos eseménye iskolánkban a – már hagyománnyá vált – idegen nyelvi teadélután, amelyet ebben az évben december 19-én, kedden rendeztünk meg.

A korábbi szokással ellentétben idén együtt ünnepeltek az angolt és németet első nyelvként tanuló diákok. A vidám délután fő programpontja egy játékos csapatverseny volt, amiben kicsik és nagyok, angolosok és németesek vegyesen vettek részt. A közös munkára igencsak szükség volt, mert a diákoknak a karácsonyra vonatkozó angol, ill. német kérdésekre kellett válaszolniuk.

A jó hangulatot néhány vállalkozó szellemű nyelvi csoport szereplése fokozta, akik angol és német nyelvű karácsonyi dalokat adtak elő. A közös nótázásba nem volt nehéz bevonni a többieket sem, és a Last Christmas, a Stille Nacht, a Christmas Tree, az In der Weihnachtsbäckerei és a Jingle Bells című dalokat mindenki együtt énekelte.

Egy teadélután nem lehet igazi finomságok nélkül: az elmaradhatatlan tea mellett itt narancs, mézeskalács, sós és édes perecek, hamisítatlan angol teasütemények várták a résztvevőket.

Nagyon köszönjük a szervezést, a felkészítést és a verseny összeállítását  Bodainé Szabó Katalin, Szentgyörgyi Kinga, Szőke Erika és Vachajáné  Kisgyőri Szilvia tanárnőknek.

Merry Christmas & Frohe Weihnachten!

Képek

Legfrissebb hírek

Oratórium Nyergesújfalu

Indul az oratórium!

Az oratórium? Szeretnénk bemutatni nektek az iskolánk oratóriumát, amely egy olyan hely, ahol a fiatalok jól érezhetik magukat, tanulhatnak, imádkozhatnak

Ebédigénylés

Kedves Szülők!   2023. szeptember 4-től kezdődik az ebédeltetés az iskolában. Amennyiben szeretné gyermekét az iskolai étkeztetésre felíratni, kérjük, 2023. augusztus

Gyászt jelző gyertya

Gyászhírek

                                    Gyászhírek  

Kitűntetések átadása az iskolai tanévzárón

Zafféry kitűntetések

Iskolánk büszke arra, hogy idén is több tanulója és tanára részesült városi és intézményi kitűntetésben. A kitűntetések célja, hogy elismerjék

Ebédigénylés

Kedves Szülők!   2023. szeptember 4-től kezdődik az ebédeltetés az iskolában. Amennyiben szeretné gyermekét az

Tovább »