"Tegyetek mindent szeretetből, semmit sem kényszerből" (Szalézi Szt. Ferenc)

Christmas is all around oder es weihnachtet schon…

2017.12.22.

Az ünnepekre jó várakozni. Különösen igaz ez a karácsonyra, amit még különlegesebbé tesz az adventi készülődés.

Ennek fontos eseménye iskolánkban a – már hagyománnyá vált – idegen nyelvi teadélután, amelyet ebben az évben december 19-én, kedden rendeztünk meg.

A korábbi szokással ellentétben idén együtt ünnepeltek az angolt és németet első nyelvként tanuló diákok. A vidám délután fő programpontja egy játékos csapatverseny volt, amiben kicsik és nagyok, angolosok és németesek vegyesen vettek részt. A közös munkára igencsak szükség volt, mert a diákoknak a karácsonyra vonatkozó angol, ill. német kérdésekre kellett válaszolniuk.

A jó hangulatot néhány vállalkozó szellemű nyelvi csoport szereplése fokozta, akik angol és német nyelvű karácsonyi dalokat adtak elő. A közös nótázásba nem volt nehéz bevonni a többieket sem, és a Last Christmas, a Stille Nacht, a Christmas Tree, az In der Weihnachtsbäckerei és a Jingle Bells című dalokat mindenki együtt énekelte.

Egy teadélután nem lehet igazi finomságok nélkül: az elmaradhatatlan tea mellett itt narancs, mézeskalács, sós és édes perecek, hamisítatlan angol teasütemények várták a résztvevőket.

Nagyon köszönjük a szervezést, a felkészítést és a verseny összeállítását  Bodainé Szabó Katalin, Szentgyörgyi Kinga, Szőke Erika és Vachajáné  Kisgyőri Szilvia tanárnőknek.

Merry Christmas & Frohe Weihnachten!

Képek

Legfrissebb hírek

OKTÓBER HAVI EBÉDBEFIZETÉS EBÉDBEFIZETÉS IDEJE:   2022. október 04-05. (730-1500 óráig). Helye:   Gazdasági iroda PÓTBEFIZETÉS:   2022. október 10-11. (730-1500 óráig) vagy a QB

Nyáriori 2022

Nyári oratórium a Zafféry Károly Szalézi Középiskolában   Idén tizenhatodik alkalommal rendeztük meg a szalézi nyári oratóriumot Nyergesújfalun.  A kéthetes

Ebédigénylés és árváltozás

2022. szeptember 5-től aki szeretne ebédelni ezen a linken jelentkezzen 2022. szeptember 2-ig, vagy telefonon  a +36-33/504-210 számon szeptember 2-ig

Tömegsport igazolások

A tömegsport igazolások letöltéséhez kattints az alábbi szövegre:   LETÖLTHETŐ NYOMTATVÁNYOK

OKTÓBER HAVI EBÉDBEFIZETÉS EBÉDBEFIZETÉS IDEJE:   2022. október 04-05. (730-1500 óráig). Helye:   Gazdasági iroda PÓTBEFIZETÉS:   2022. október 10-11.

Tovább »

Nyáriori 2022

Nyári oratórium a Zafféry Károly Szalézi Középiskolában   Idén tizenhatodik alkalommal rendeztük meg a szalézi

Tovább »