„72 óra kompromisszum nélkül…”

„72 óra kompromisszum nélkül…”

2021. október 9. Péliföldszentkereszt

Az előző napok esős, borongós időjárása után ezen a napon gyönyörű napsütéses, meleg reggelre ébredtünk 🙂 – még a Jóisten is mosolygott…

A Zafféry Károly Szalézi Középiskolánál gyülekeztünk fél 9-kor, onnan indultunk tovább Péliföldszentkeresztre Jakab atya és Gábor testvér segítségével, kisbuszokkal.

Közös ima után mindenki megkapta a „72 órás” logóval ellátott pólóját, megbeszéltük, kinek mi lesz a feladata és a szükséges eszközökkel felszerelkezve elindult a 3 részre szakadt csapat a feladatára.

A csapat egyik része a szalézi temetőt tette rendbe Gábor testvér irányításával: összeszedték a lehullot leveleket, tisztává varázsolták az elhunytak nyughelyét. A csapat másik része a templom közvetlen környezetét szépítette Jakab atyával: sövényt vágtak, gereblyéztek, stb. A csapat harmadik része a Gerecse Natúrpark Látogatóközpontjának környezetét tette rendbe: gyomláltunk, terepet rendeztünk, stb.

A kemény munkát 11 óra körül kis pihenéssel szakítottuk meg: sütiztünk és teáztunk egyet, hogy aztán újult erővel folytassuk a munkát.

13 óra után a megfáradt csapat szedelőzködni kezdett és elindultunk vissza Nyergesújfalura, onnan pedig ki-ki haza, hogy a hétvégi pihenését megkezdje 🙂