"Tegyetek mindent szeretetből, semmit sem kényszerből" (Szalézi Szt. Ferenc)

Nyáriori 2022

2022.09.22.

Nyári oratórium a Zafféry Károly Szalézi Középiskolában

 

Idén tizenhatodik alkalommal rendeztük meg a szalézi nyári oratóriumot Nyergesújfalun.  A kéthetes tábor témája a Fel! című mesére épült. A mottónkat („Láss túl a FELszínen!”) az animációban fejtettük ki, ahol a gyerekek végig követhették, hogyan lesz egy felszínes ismeretségből igazi barátság. A témát a csoportperceken is volt lehetőség elmélyíteni. A gyerekekkel együtt mi is tanulhattunk az emberi kapcsolatokról, barátságosságról, hallottunk a szeretetnyelvekről, és közben természetesen nagyon jól éreztük magunkat!

Animátorként idén is hatalmas élmény volt a nyári oratórium. Változatos programokkal készültünk: izgalmas nagyjátékokkal és műhelyekkel. Ezek keretében volt lehetőség sportolni, kézműveskedni, kipróbálni, hogyan sportol egy sérült gyerek, bepillantást nyerni a katonák életébe, filmet nézni, szerepjátékokban részt venni, megismerkedni a cserkészekkel. Ezek mellett pedig külső helyszínekre is mentünk, volt, mikor Péliföldszentkeresztet, volt, mikor a Tatabányai Gyémánt Fürdőt látogattuk meg.

Kisanimátorokat és animátorokat is avattunk ezen a két héten, így csapatunk tovább bővülhetett. Ezen kívül a hozzánk érkező vándoranimátorok is hozzájárultak a jó hangulat megteremtéséhez.

A hét végére a gyerekek is igazi csapattá kovácsolódtak össze. Jó volt látni, hogy mennyire ragaszkodnak egymáshoz és hozzánk, nehezünkre esett a búcsú az oratóriumtól.

De látjuk még egymást az évközi oratóriumokon és a játéknapokon!

Az idei évben különösen nagy öröm, hogy több támogatás is segítette a tábor létrejöttét!

A TESCO – Ön választ, mi segítünk! programban a saját körzetünkben 3. helyezést értünk el, így 100.000 forint támogatást kaptunk, melyeket a tábori kendőkre és benzinköltségre fordítottunk.

Ezen kívül Nyergesújfalu Önkormányzatától is jelentős támogatást kaptunk, melyet hálásan köszönünk! A tábor megvalósulását szolgáló 500.000 forint lehetővé tette, hogy  minden jelentkező gyermeket fogadni tudjunk!  A kapott összegből a résztvevők étkezését tudtuk támogatni, hiszen a gyermekek turnusonként három alkalommal kaptak meleg ebédet.

Szmodis Borbála – animátor

Legfrissebb hírek

OKTÓBER HAVI EBÉDBEFIZETÉS EBÉDBEFIZETÉS IDEJE:   2022. október 04-05. (730-1500 óráig). Helye:   Gazdasági iroda PÓTBEFIZETÉS:   2022. október 10-11. (730-1500 óráig) vagy a QB

Ebédigénylés és árváltozás

2022. szeptember 5-től aki szeretne ebédelni ezen a linken jelentkezzen 2022. szeptember 2-ig, vagy telefonon  a +36-33/504-210 számon szeptember 2-ig

Tömegsport igazolások

A tömegsport igazolások letöltéséhez kattints az alábbi szövegre:   LETÖLTHETŐ NYOMTATVÁNYOK

Veni Sancte-Tanévnyitó ünnepség

Iskolánk tanévnyitó ünnepsége 2022. szeptember 1-én 8:00 órakor szentmisével kezdődik. Ezt követően 3 osztályfőnöki órára kerül sor, ahol minden fontos

OKTÓBER HAVI EBÉDBEFIZETÉS EBÉDBEFIZETÉS IDEJE:   2022. október 04-05. (730-1500 óráig). Helye:   Gazdasági iroda PÓTBEFIZETÉS:   2022. október 10-11.

Tovább »

Nyáriori 2022

Nyári oratórium a Zafféry Károly Szalézi Középiskolában   Idén tizenhatodik alkalommal rendeztük meg a szalézi

Tovább »