Az álom, mely álmodni késztet: Egy szív, mely a „farkasokat” „bárányokká” változtatja (Sztrenna 2024)

Nyáriori 2022

2022.09.22.

Nyári oratórium a Zafféry Károly Szalézi Középiskolában

 

Idén tizenhatodik alkalommal rendeztük meg a szalézi nyári oratóriumot Nyergesújfalun.  A kéthetes tábor témája a Fel! című mesére épült. A mottónkat („Láss túl a FELszínen!”) az animációban fejtettük ki, ahol a gyerekek végig követhették, hogyan lesz egy felszínes ismeretségből igazi barátság. A témát a csoportperceken is volt lehetőség elmélyíteni. A gyerekekkel együtt mi is tanulhattunk az emberi kapcsolatokról, barátságosságról, hallottunk a szeretetnyelvekről, és közben természetesen nagyon jól éreztük magunkat!

Animátorként idén is hatalmas élmény volt a nyári oratórium. Változatos programokkal készültünk: izgalmas nagyjátékokkal és műhelyekkel. Ezek keretében volt lehetőség sportolni, kézműveskedni, kipróbálni, hogyan sportol egy sérült gyerek, bepillantást nyerni a katonák életébe, filmet nézni, szerepjátékokban részt venni, megismerkedni a cserkészekkel. Ezek mellett pedig külső helyszínekre is mentünk, volt, mikor Péliföldszentkeresztet, volt, mikor a Tatabányai Gyémánt Fürdőt látogattuk meg.

Kisanimátorokat és animátorokat is avattunk ezen a két héten, így csapatunk tovább bővülhetett. Ezen kívül a hozzánk érkező vándoranimátorok is hozzájárultak a jó hangulat megteremtéséhez.

A hét végére a gyerekek is igazi csapattá kovácsolódtak össze. Jó volt látni, hogy mennyire ragaszkodnak egymáshoz és hozzánk, nehezünkre esett a búcsú az oratóriumtól.

De látjuk még egymást az évközi oratóriumokon és a játéknapokon!

Az idei évben különösen nagy öröm, hogy több támogatás is segítette a tábor létrejöttét!

A TESCO – Ön választ, mi segítünk! programban a saját körzetünkben 3. helyezést értünk el, így 100.000 forint támogatást kaptunk, melyeket a tábori kendőkre és benzinköltségre fordítottunk.

Ezen kívül Nyergesújfalu Önkormányzatától is jelentős támogatást kaptunk, melyet hálásan köszönünk! A tábor megvalósulását szolgáló 500.000 forint lehetővé tette, hogy  minden jelentkező gyermeket fogadni tudjunk!  A kapott összegből a résztvevők étkezését tudtuk támogatni, hiszen a gyermekek turnusonként három alkalommal kaptak meleg ebédet.

Szmodis Borbála – animátor

Legfrissebb hírek

Április havi ebédbefizetés

IDEJE:   2024. április 8-9. (730-1500 óráig). HELYE:   Gazdasági iroda Teljes árú ebéd: 900 Ft/nap Kedvezményes árú ebéd: 450 Ft/nap PÓTBEFIZETÉS:   2024. április

Ideiglenes felvételi sorrend 2024

Örömmel tájékoztatjuk, hogy az ideiglenes felvételi névsor már elérhető. Kérjük, tekintse meg a listát, hogy megtudja, mely diákoknak van lehetőségük

Anne Frank kiállítás – időpontfoglalás

Kedves Látogatóink! Örömmel jelentjük be, hogy a várt Anne Frank kiállítás online időpontfoglaló felülete elkészült. A kiállítás április 16-tól május 3-ig látogatható,