Magyarország Kormánya - Egyházi közösségi célú programok támogatása 2022

Pályázó: Zafféry Károly Szalézi Középiskola

Pályázat: Magyarország Kormánya – Egyházi közösségi célú programok támogatása 2022

Támogatás azonosítója: EKCP- KP- 1-2022l3-000404

Támogatás összege: 400.000 Ft

Napközis tábori csoportkép

Magyarországon több helyen is megtalálhatóak a szaléziak, s hozzájuk kapcsolódóan az oratórium, mely voltaképpen gyermekeknek, fiataloknak szóló programlehetőség, hogy hasznosan, keresztény közösségben töltsék el szabadidejüket. Nyergesújfalun is működik oratórium, a Zafféry Károly Szalézi Középiskola ad otthont ezeknek a programoknak, mely egy szalézi intézmény. Az év legjobban várt eseménye a nyári tábor, azaz a nyári oratórium. Az önkéntesek egész évben erre a programra készülnek a kisebb helyi szervezések mellett, hiszen rengeteg gyermeket, fiatalt várunk minden évben a táborba. 

Az idei évben ismét több, mint kétszázan voltunk résztvevőkkel és szervező önkéntesekkel együtt. Egy tartalmas, vidám hetet tölthettünk együtt Nyergesújfalun, mely során a csapatok a játékok által összekovácsolódtak, s lelkesen küzdöttek a győzelemért. 

A tábor nem profitorientált, hiszen a részvételi díj nem fedezi az összes kiadást, mint például a heti háromszori meleg étkezést, a tízórait, uzsonnát, a buszbérlést, a belépőjegyeket stb. Az idei évben a tábor megvalósulását Magyarország Kormánya a Egyházi közösségi célú programok támogatása 2022. pályázat által támogatta.

Magyarország Kormányának pályázati logója